Youtube Influencer İçerik Önerileri

Youtube
Nov 22, 2020
Youtube Influencer İçerik Önerileri

Youtube, 100 milyon aktif kullanıcısı ile dünyanın en çok kullanılan video içerik platformudur. Youtube’un bu özelliği de, platform üzerinde oluşturulan içerik türlerinin yüzlere dayanmasının en büyük sebebidir. Üretilen içerikleri incelemek, Youtube influencer olmak isteyen herkesin ilk yapması gereken şeydir. Platformda üretilen video çeşitlerini bilmek, Youtube’u daha iyi tanıyabilmeniz ve Youtube kitlesini daha iyi anlayabilmek için önemlidir. Bunun sebebi, kitlesini iyi tanıyan ve ne istediklerini bilen bir Youtube influencer’ı, içerik üretirken izleyicisinden gelecek tepkiden korkmaz ve platformda hızlı bir patlama yakalayabilme şansı kazanır. Yeni başlayan bir Youtuber’sanız ve Youtube’da oluşan belli kitleyi henüz tanımıyorsanız, oluşturabileceğiniz en popüler video içeriklerini sizin için sıraladık. Hep beraber inceleyelim.

Gündemi Takip Ederek Yorumlarınızı İçeren Videolar Çekin

Youtube Yorumlarınızı Takip Edin
Youtube Yorumlarınızı Takip Edin


Youtube’da en çok etkileşim getiren video içerik türü; yoruma, eleştiriye ve tartışmaya dayanan “commentary” videolarıdır. Bu videolar, izleyicilerinize platformda oluşan sorun ve olaylar hakkında bilgi verir. Bunun yanı sıra konu üzerinde objektif ve tarafsız bir bakış açısıyla yaklaşacak bir Youtube influencer, birçok kişinin ilgisini çeker ve kanalınıza, sizin fikirlerinizi duymak isteyen bir sürü abone çeker. Bu tarz videolar, sizin daha sade, gündelik yanınızı promo ettiği için izleyicileriniz tarafından samimi ve beğenilir görünmenizi sağlar. Hatta arada bir konuyu açıklarken uygun yerlere şakalar serpiştirirseniz, kendinizi karizmatik gösterebilirsiniz. Bu tarz videolar aynı zamanda sadece güncel konuları öğrenmek isteyen ya da videoda bahsettiğiniz bir konuya ilgisi olan kullanıcılar tarafından izlenebilir. Sizi  tanımayan bu kitle, videodaki tavrınızı beğenirse, uzun süreli bir aboneniz haline gelebilir. Bu yüzden yorum ve eleştiri videoları çekmek, yeni Youtube influencer kanalları için oldukça hesaplı bir başlangıçtır.


Bir Gününüzün Nasıl Geçtiğini Anlatın

Bir gününüzün nasıl geçtiğini anlatın
Bir gününüzün nasıl geçtiğini anlatın

Youtube izleyenleri, çoğu zaman Youtube influencer ve  kendisi arasında bir duvar olduğunun farkındadır. Bu duvar, izledikleri Youtuber’ın kendilerini tanımadıklarından dolayı oluşan yabancılık hissidir. Bu hissin önüne geçmek için, abonelerinizi bir günlüğüne hayatınıza davet edin. Youtube’u mesleği olarak gören bir internet kişiliğinin, gündelik yaşamının nasıl olduğunu merak edenler için normal bir gününüzü kayda alın. Sizin için bu fikir sıkıcı ya da tembelce görünse de bu konsept Youtube üzerinde yıllarca uygulanan ve her defasında ilgi gören çeşitli video içeriklerinden biridir. Çok efor sarf edeceğiniz bir video olmamakla birlikte, kanalınıza çokça abone getirecek bir içerik fikri olabilir.


Kombin Yaparken Nelere Dikkat Ettiğinizi Anlatın

Kombin Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz
Kombin Yaparken Nelere Dikkat Etmelisiniz

Makyaj, giyim ve kızsal gündelik yaşamı kapsayan videolar çeken her Youtube influencer, bu içerik fikrini en az bir kere kullanmıştır. Kanalınız ister kadınlara ister erkeklere yönelik olsun, moda ile ilgili yapılan videolar iki cinsiyete de hitap edecek şekilde yapılırsa, fark olmaksızın her iki taraftan izlenim alır. Youtube influencerları haliyle abonelerinin sorduğu “Kıyafetini nereden aldın?” ”Üzerindeki ceketi kaç liraya aldın?” gibi çeşitli sorularla çokça karşılaşır ve bu sorulara cevap olarak yapabileceğiniz bir video, abonelerinizi memnun edecektir.


Yemek Yaptığınız Videolar Çekin

Yemek Yaptığınız Videolar Çekin

Youtube’da çok popüler olan başka bir içerik türü de yemek videolarıdır. Yemek yapılırken, çoğunlukla mutfakta çekilen bu videolar, çeşitli yemekler yapmayı öğrenmek isteyen Youtube kullanıcıları için çok faydalı videolardır. Fakat yemek konusunda fazla bilgisiniz yoksa, kendiniz yemek yapmayı öğrenirken videolar çekebilirsiniz. Bu tür bir video, biraz mizah ve hoş sohbet ile herhangi bir yemeği yapmayı öğrettiğiniz bir videodan daha çok sevilecek ve daha fazla izlenim alacaktır.
Ayrıca göz atın: Youtube Influencer Adayları İçin 5 Tüyo

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.