Youtube Influencer Adayları İçin 5 Tüyo

Youtube
Oct 8, 2020
Youtube Influencer Adayları İçin 5 Tüyo

Etkileyen anlamına gelen influencer,sahip olduğu takipçi kitlesini etkileyebilme ve alışveriş alışkanlıklarını değiştirme eğilimi içinde olmalıdır. Tüm sosyal medya hesapları üzerinden rahatça takipçi kitlesi elde etmesi mümkün olan bu kişiler öncelikle hangi sosyal medya hesabı üzerine ağırlık vereceğini hesaplamalıdır. Youtube gibi bir platformda aktif olmayı, takipçi kitlesini bu platform üzerinden sağlamayı arzu eden kişiler, çalışmalarını Youtube üzerine yoğunlaştırmalıdır. Youtube influencer olmak isteyen kişiler çeşitli adımları uygulayarak geniş bir takipçi kitlesi elde edebilir, alanında en başarılı olan isimlerden biri haline gelebilir.

Youtube Influencer Adayları İlk Olarak Hangi Kuşağa Hitap Edeceğini Seçmelidir

Başarılı bir influencer olabilmek için, öncelikle hangi kuşağa hitap etmeniz gerektiğini tespit etmelisiniz. Youtube, her ne kadar gençlere hitap eden bir sosyal medya platformu gibi görünse de birbirinden farklı kanallarda aboneliği olan farklı yaşlardaki kullanıcılara sahiptir. Bu sebeple iyi bir Youtube influencer adayı olmak için, hitap edeceğiniz kuşağı belirlemelisiniz. Bunun için öncelikli olarak ilgi duyduğunuz alanı ve Youtube kanalınızı hangi alan üzerine kurduğunuzu düşünmelisiniz. X, Y ve Z kuşakları, çoğu zaman ilgi alanlarına göre birbirlerinden farklılık gösterir. Bu platformda başarı yakalayabilmek için hangi kuşağa hitap etmek istiyorsanız, paylaşacağınız içerikleri o kuşağın ilgi alanlarına göre düzenleyebilirsiniz. Politika ve ekonomi konular daha çok Y kuşağının ilgisini çekerken, moda, teknoloji ve eğlenceli içerikler Z kuşağının dikkatini çeker. İçeriklerinizi üretirken bu durumlara dikkat ederek hedef kitlenizi rahatça belirleyebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Influencer Olma Yolunda Harika 4 Kaynak

Influencer Hitap Edecek Kitle Seçimi
Influencer Hitap Edecek Kitle Seçimi

İlgilendiğiniz ve Keyif Aldığınız Bir Alan Seçin

Youtube üzerinden içerik üretmeyi eğlenceli hale getirmek istiyorsanız, kendinize ilgili olduğunuz ve keyif aldığınız bir alan belirlemeniz gerekir. Bilgi sahibi olduğunuz bir alan hakkında içerik üretmek, sizi Youtube influencer olma yolunda başarılı olmanızı sağlayacaktır. Bu sayede içerik kaliteniz düşmeyecek, siz de ilgili olduğunuz alana karşı ilgi duyan başka kişilerle tanışarak takipçi kitlenizi genişleteceksiniz. Keyif aldığınız bir alan seçip bu alan hakkında paylaşımlarda bulunmak, takipçilerinizin sorusuna vereceğiniz cevapların da doğruluk oranını arttıracaktır. Eksiksiz ve doğru bilgi sunarak, takipçi kitlenizle düzenli olarak iletişim halinde kalabilirsiniz.

Inflencer İlgilendiği ve keyif aldığı bir alan seçmeli
Inflencer İlgilendiği ve keyif aldığı bir alan seçmeli

Samimi ve İçten Olun

Samimi olmak, belki de influencer olma yolunda başarı kaydetmenizin ilk anahtarı olarak ifade edilir. Başarılı bir Youtube influencer olabilmenin yollarından biri de içten olmayı başarmaktır. Takipçileriniz ile sürekli etkileşim halinde olmak, videolarınızın altına yapılan yorumlara cevap vermek kanalınızın büyümesi açısından son derece önemlidir. Takipçi kitlenizi daha yakından tanıyabilmek adına çeşitli içerikler üreterek kanalınızda paylaşabilirsiniz. Bu içerikler arasında en yaygın olanı takipçilerinizin size sorduğu soruları cevaplamanız olarak ifade edilir. Yapılan soru cevap videoları eğlenceli anlara tanıklık edebilir, samimi olduğunuz anları kayıt altına alarak paylaşabilirsiniz. Ürün tanıtımı yaparken, ürün hakkında hissettiklerini samimi ve içten bir şekilde ifade etmeniz de takipçilerinizin güvenini kazanmak için oldukça önemlidir.

Influencer Samimi ve İçten Sunmalı
Influencer Samimi ve İçten Sunmalı

Yararlı Bilgiler Sunun

Youtube, yalnızca eğlenceli videolar çekip paylaşmak üzerine kurulmuş olan bir sosyal medya platformu değildir. İyi bir Youtube influencer olma yolunda ilerlemek isteyen kişiler, bilgi verici ve eğlenceli videolar çekip, takipçi kitlesi ile paylaşabilir. Bilgi ağırlıklı içerikler üretirken sıkıcı bir video çekmemek adına bilgiyi eğlenceli hale getirmenin yöntemlerine başvurabilirsiniz. Takipçilerinizin videolarınızı izledikten sonra bir şeyler öğrenmesini sağlamak oldukça önemlidir. Bu sebeple ürettiğiniz içeriklerde mümkün olduğunca yararlı bilgilere yer vermelisiniz. Böylece Youtube platformunda eğlenceli aynı zamanda bilgi verici içerikler paylaşarak takipçi kitlenizi oluşturmaya başlayabilirsiniz.

Influencer Yararlı Bilgiler Sunmalı
Influencer Yararlı Bilgiler Sunmalı

Sıkıcılık ve Monotonluktan Uzak Durun

Youtube üzerinden sürekli aynı konu başlıkları özelinde içerik paylaşımında bulunmak takipçi kitleniz açısından olumlu bir durum olarak ifade edilmez. Aynı içerikler mevcut olan takipçi kitlenizin sıkılmasına yol açar. Sürekli aynı alan ve konu üzerinde içerikler üretmek, bir süre sonra takipçi kitlenizin azalmasına sebep olur. Youtube influencer adayları, monotonluktan uzak durabilmek adına düzenli olarak farklı içerikler paylaşarak kanalını daha kaliteli bir hale getirebilir. Sıkıcılık ve monotonluk yaşanmaması adına, trend videolardan esinlenip ona uygun içerikler üretebilirsiniz. Takipçilerinizin fikrini alarak yükleme yapacağınız bir sonraki videonun konusunun belirlenmesini sağlayabilirsiniz. Bu sayede kanalınız ilgi çekici bir hale getirerek takipçi kitlenizin sıkılmasını önlemiş olursunuz.

İncelemenizi Öneririz: Influencer Olmak İçin Sahip Olunması Gereken Özellikler

Influencer Sıkıcı ve monoton olmamalıdır.
Influencer Sıkıcı ve monoton olmamalıdır.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.