Gamerlar Hangi Platformlarda Yer Almalıdır?

Oyun
Nov 25, 2020
Gamerlar Hangi Platformlarda Yer Almalıdır?

Dijital dünyanın farklı alanlarda gelişmesi, farklı mesleklerin ve uzmanlıklarında ortaya çıkmasına olanak sağlamıştır. Bu uzmanlıklardan birisi olan gamer oyun alanında etkin, beceri, yetenek ve bilgi donanımına sahip kişilerdir. Tüm gamerlar, bu alanlarda varlıklarını sürdürebilmek, güncel olabilmek ve gelişmeleri denemek adına bazı platformları tercih ederler. Discord, OBS Studio, Parsec, Steam, Razer Cortex, MSI Afterburner, YouTube ve Twitch bunlardan başlıca olanlarıdır. Bu platformlar, oyun dünyasının kalbinin attığı, gamerlearın tanıtımlarını yapabildiği, bilgilerini etkin şekilde paylaşabildikleri özel arenalardır. Her anlamda ciddi ve işini meslek haline getirmiş gamer bu platformlarda mutlaka yer almak zorundadır. Bu şekilde oyun dünyasında kendine sağlam bir yer edinebilir.

Gamerlar için Youtube Kanalı

Youtube Gaming

Gamerlar için en etkin ve kullanışlı olan, kendilerini ifade edebildikleri, çıkış noktaları olarak adlandırılan YouTube, tüm dünya genelinde aktif şekilde kullanılan ideal bir platform. Bu alanda kullanıcılar ile en yakın teması kurabilir, oyunlar ve teknikler konusunda ciddi anlamda ilerlemeler elde edebilirler. Birçok gamer zaten Youtube kanalından doğmuştur. Burada yapılan özel videolar, yayınlar, canlı bağlantılar, soru cevap gibi işleyişler, gamer için ciddi anlamda ilerlemeye neden olan ek seçenekleri getirmektedir.

Youtube kanalları, belli bir kitleyi ve konuyu hedefleyen, görsel yayın organları olarak işler. Oyunların da görselliği, oynanış tarzları bu platform için oldukça idealdir. Bu anlamda iyi bir gamer, yükseldiği ya da tanındığı alanda oynadığı oyunları, özel teknolojiler kullanarak çekime alır. Yapılan tüm işlemler titizlikle, takipçi ve izleyicilerin anlayacağı biçimde detaylandırılır. Ses, görüntü ve grafik kalitesi gibi durumların yüksek kalitede olması, bir gamer için olmazsa olmazdır. Bu benzersiz platform, gamerların doğuşuna büyük katkı sağlayarak, onların para kazanmalarına da olanak sağlar. Oyun tanıtımları, oyun teknikleri gibi konularda paralı videolar çekerek yayınlayabildikleri gibi video içine yerleştirilen reklamlardan da ciddi anlamda gelir elde edebilmektedirler. Buradaki püf nokta, oyun yazılımcıları için reklamın en doğru kanalı olmasıdır. Çünkü birebir bu alan hedef kitlelerine hitap etmektedir.

İlginizi çekebilir: Gamer Youtube Kanalı Nasıl Olmalıdır?

Gamerların Mecrası: Twitch

Twitch

Güncel teknolojiler sizi bir kanala mecbur bırakmaz. Sürekli gelişir ve yenileri çıkar. Bunlar içinde yer alan Twitch son dönemde yayıncılık yapmak isteyenler için en ideal platformların başında geliyor. Özellikle iyi bir gamer için Twitch, daha çok kitlelere ulaşabilme, rakipleri izleyebilmek adına da benzersiz bir özelliğe sahip.

Twitch yayınlarına başlayabilmek için bir hesap ve uygun bir program yeterli. Bu aşamada gamer, yine oyun konusunda videolarını canlı denemelerle, teknik ve taktikler geliştirerek, bu platform üzerinden tüm dünyaya yayınlayabiliyor. Yapılan yayınlar, inanılmaz ilgi görürken, yine kazanç kapıları bu alanda da artıyor. Aynı zamanda oyuncuların daha çok tanınması, farklı kategorilerde yer alarak, geniş kitlelere ulaşabilmesi mümkün oluyor. İyi bir gamer için birkaç platformda yer almak, kazanç ve başarı için neredeyse şart diyebiliriz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.