Gamer Youtube Kanalı Nasıl Olmalıdır?

Oyun
Oct 21, 2020
Gamer Youtube Kanalı Nasıl Olmalıdır?

Youtube, son on yılda her yaştan ve her ırktan insanın video paylaşımı yapabileceği ve platforma yüklenen başka videoların izlenebildiği bir sosyal medya ağı olmaktan çıkarak insanların kendi içeriklerini üreterek bu videolar üzerinden para kazandığı bir kariyer yolu haline geldi. Youtube’un sağladığı kariyer imkanı, DIY videolarından komedi skeç tarzı videolara kadar her türlü video içeriği ile elde edilebildi. Bu seçenekler arasında en büyük kitleye sahip olan alan ise oyun videoları oldu.

Oyun videoları, insanların kendini herhangi bir bilgisayar ya da konsol oyununu oynarken kaydederek Youtube’a yüklediği videolardır. Bu videoların tüketimi çoğunlukla oynanılan oyunlara olan ilgi yüzünden olsa da, sayısız Youtube gamer kanalı oyunlara verdikleri tepkiler ve oyun üzerinde yaptıkları yorumların komedik yapısı ile oynadıkları oyunlardan çok dikkatleri çekmiştir. Bu yazımızda, bahsettiğimiz Youtuber’ların bunu nasıl yaptığını açıklayacak, yeni başlayanlar için bir Youtube gamer kanalı nasıl oluşturulur, tartışacağız.

Okuma önerimiz: Youtube Kanalı İçin Ekipmanlar Listesi

Youtube Gamer Kanalı İçin Takma İsmi

Youtube Gamer Kanalı İçin Takma Adın Önermi
Youtube Gamer Kanalı İçin Takma Adın Önermi

Youtube gamer kanalı oluşturacaklar için ilk adım, ilgi çekici bir takma isim seçmekten başlar. İyi bir takma isim; kanal formatınız, kanalınızda oynadığınız oyun türleri veya kendiniz hakkında bir bilgi vermelidir. En sevdiğiniz oyunlardan veya oyun karakterlerinden ilham alabilirsiniz. Yazılışı ya da okunuşu zor olan isimlerden uzak durarak sahip olduğunuz oyun kanalını en kısa ve sade şekilde özetleyecek bir isim bulmanızı tercih ederiz. Eğer oluşturduğunuz Youtube gamer kanalı üzerinden para kazanmak, bir kariyer ya da marka oluşturmak amacınız varsa kullandığınız takma ismin zaten başkası tarafından kullanılmadığına ve telif hakkına sahip olmadığına emin olun.

Olmazsa Olmaz: İlgi Çekici Bir Amblem

İlgi Çekici Bir Amblem
İlgi Çekici Bir Amblem

Bir takma isim seçtiğinize göre sonraki adım kanalınızı, içeriğinizi ve en önemlisi sizi temsil edecek bir Youtube gamer kanalı amblemi bulmaktır. Ambleminizi kariyerinizin her anında değiştirme şansına sahipsiniz fakat önemli bir kitleye ulaştıktan sonra ambleminizi değiştirirseniz bile eski amblem her zaman adınızla anılır, bu yüzden ambleminizi belirlerken dikkatli olun. Amblem oluştururken kanalınızın adını ve kanalınızı temsil eden bir sembolü beraber kullanmanızı öneririz. Sembolünüzün sade bir dizayn olduğuna emin olun, aşırıya kaçmayın. Ambleminizde canlı renkler kullanmaya özen gösterin. Yazı tipinin büyük ve okunabilir olduğuna emin olun. Kendiniz ambleminizi oluşturamıyorsanız, bu işi yapacak birini tutabilirsiniz. Birden fazla tutmanız da daha fazla seçenek görmenizi sağlayacağı için tavsiye edilir.

Ayrıca göz atın: Youtube Influencer Adayları İçin 5 Tüyo

Youtube Gamer Kanalı İçin Dekorasyon Önerisi

Youtube Gamer Kanalı İçin Dekorasyon Önerisi
Youtube Gamer Kanalı İçin Dekorasyon Önerisi


Bir Youtube gamer kanalı oluşturmada son adım ise videoları kayıt ettiğiniz odanızı güzel bir şekilde dekore etmektir. Sunum ve göze hitap, hayatınızın her yerinde önemli olduğu gibi Youtube’da da oldukça değerlidir. Profesyonel görünmek, daha hızlı abone kazanmanızı ve daha çok izlenmenizi sağlayacaktır. Bu yüzden kayıt odanızın dekoru çok önemlidir. Kameranızın kapladığı alanda göze batan herhangi bir nokta olmadığına emin olun. Arka planınızda herhangi bir çöp parçası bulundurmayın, hatta arka planınızı hoş bir şekilde dekore edin. Bir dolabınız varsa üzerinde posterler ve resimler ile kaplayın. Raflarınız bulunuyorsa üzerine kitaplar ve çeşitli ev süsleri yerleştirin. Çalışma masanızın temiz ve sandalyenizin rahat olduğundan emin olun. Kameranızın ve ışığınızın konumunu da iyi bir şekilde belirleyin. Bunu da tamamladıktan sonra bir Youtube gamer kanalı oluşturmaya hazırsınız demektir.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.