Youtube Performansınızı Optimize Etmek İçin Youtube Analytics Nasıl Kullanılır?

Youtube Performansınızı Optimize Etmek İçin Youtube Analytics Nasıl Kullanılır?

Youtube Analytics özellikle Youtube uygulama kullanıcılarının ve Youtube kanalına sahip kişilerin kullanması gereken Youtube özelliklerinden biridir. İçeriğimizde bulunan Youtube Analytics nasıl kullanılır , ne işe yarar gibi soruların cevapları sayesinde bilgi edinebilir ve siz de doğru bir yöntem ile kullanmaya başlayabilirsiniz. Youtube Analytics kullanmak için öncelikle yapılması gereken Youtube Studio’da oturum açmaktır. Daha sonra çıkan sayfadaki sol menüden Analytics seçeneğine tıklanır. Analytics sayfasında farklı sekmeler bulunmaktadır. Her sekme, hedefleriniz ile ilgili olarak size güncel bilgiler vermeye yarar sağlayan özelleştirilmiş verilere sahiptir. Youtube’un önemli araçlarından biri olan Analytics, stratejilerinizi belirlemeniz için yol göstericidir. Sunulan raporlar sayesinde video tarzınızda düzenlemeler yapabilir, kitlenizi yakından tanıyabilir ve elde tutmayı sağlayabilirsiniz. Tamamen ücretsiz bir uygulamadır ve Youtube tarafından gizlilik ve güvenlik avantajına sahiptir.

Youtube Analytics Nedir?

Youtube Analytics, kişisel ya da ticari kanallarınızda yapmış olduğunuz içerikler hakkında detaylı rapor sunmayı sağlayan bir Youtube aracıdır. Hedef kitleye erişmek için bilgiler içerir ve bu hedefte ilerlemeye yardımcı olur. Youtube Analytics giriş yapıldığında 4 sekme sizi karşılar. Bunlar:

  • Genel bakış: Ana grafik sayesinde izlenme süresini görebilir, abone sayısına ve video izlenme sayısına göz atabilirsiniz. 28 gün içindeki tahmini geliriniz hakkında bilgi edinmek istiyorsanız Youtube İş Ortağı Programı’na katılmalısınız.
  • Erişim: Kanalınıza erişim konusunda detaylı bilgi verir. Hangi oynatma listesi daha fazla izlenmiş, gösterim sayısı ve tıklayan kullanıcı sayısını öğrenebilirsiniz.
  • Etkileşim: En iyi video ve oynatma listelerini görmenizi sağlar. Dakika cinsinden toplam izlenme süresi hakkında bilgi verir ve izleyicilerin bir videoyu ortalama ne kadar süre izlediğini görebilirsiniz.
  • Kitle: Kendi kitleniz hakkında bilgi veren sekmedir. Sizi kimlerin izlediğini görebilirsiniz. Abonelerin kanala karşı davranış şeklini Kitle Raporu ile öğrenebilirsiniz.
  • Gelir: Youtube İş Ortağı Programı üyesi olanlar tarafından kullanılır. Kazancı izlemeye yardımcı olmaktadır.

Youtube Analytics Özellikleri

Videolarınız hakkında analizler yapmanızı sağlayan ve hedefinize ne kadar yaklaştığınızı öğrenmenizi sağlayan Youtube Analiytics sayesinde video performansları konusunda bilgi edinebilirsiniz. İzleyicilerin hangi kitle olduğunu, yaşını, cinsiyetini ve coğrafi konumunu da öğrenebilirsiniz. Kaynaklarınızın nereden geldiğini öğrenmenizi sağlar. Analytics sayesinde içeriğinizin nereden izlendiğini görebilir ve mobil mi yoksa masaüstü cihazlardan izlendiğini öğrenebilirsiniz. Kitlenin videolarınızı nasıl bulduğunu görebilir ve bu sayede SEO süreçlerinizi daha iyi geliştirebilirsiniz. Analytics özelliklerinden biri de en çok hangi video sayesinde abone sayısının arttığını bilmektir. Bu sayede abone sayısını artıran daha  fazla içerik üretebilir ve daha fazla kitleye ulaşabilirsiniz. Youtube Analytics gelir raporu özelliği iş ortakları tarafından kullanılan bir özelliktir. Bu rapor sayesinde tahmini gelir hakkında bilgi edinebilir, reklam izlenme sürelerini ve reklamlardan elde ettiğin geliri görebilirsin. İş ortağı olabilmek için son bir yılda 4000 saatin üzerinde izlenme süresine erişmek gerekir. Ayrıca abone sayısı da 1000’in üzerinde olmalıdır.

Youtube Analytics Kullanırken Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar

Youtube Analytics kullanımı sayesinde hedef kitleniz hakkında bilgi edinebilir ve video içeriklerinizin izlenme süresi hakkında detaylı bilgiler öğrenebilirsiniz. Bu sayede farklı stratejiler geliştirebilir ya da elde olanı geliştirirsiniz. Analytics uygulamasını kullanırken dikkat edilmesi gereken hususlar:

  • İzlenme Süresi: Videolarınızın ne kadar süre izlendiği konusunda bilgi edinmenizi sağlar. Ancak tek başına başarınız konusunda ölçü olarak kabul edilmemelidir.
  • Ortalama Görüntülenme Yüzdesi: Önemli bir istatistiktir. İçeriklerinizin kullanıcıları ne kadar çektiğini ve videonuzda ne kadar süre geçirdiğini öğrenebilirsiniz.
  • Kalite: Kalite sayesinde kullanıcıların ne kadar süre videonuzu izlediğini görebilirsiniz. Yani videonuz sonuna kadar izleniyor mu yoksa yarısında terk mi ediliyor, bu sorunun cevabını görebilirsiniz.
  • Yeniden İzlenme: Videonuzun hangi bölümünün tekrar tekrar izlendiğini görebilir ve bu sayede hangi alanda daha çok dikkat edildiğini ve o alanın ilgi çektiğini öğrenebilirsiniz.

Analytics sayesinde tıklanma oranları, oynatma listelerini görebilir ve analiz sonuçlarını elde edebilirsiniz. Analiz sonuçlarını doğru değerlendirerek daha başarılı bir kanala sahip olabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.