Youtube Müzik Kütüphanesi Nasıl Kullanılır?

Youtube Müzik Kütüphanesi Nasıl Kullanılır?

Youtube, her türlü video, müzik gibi zengin içeriklere sahip bir video barındırma web sitesi olan sosyal medya platformlarından biridir. Google şirketi tarafından satın alınmış ve yan kuruluş olarak faaliyetine devam etmektedir. Youtube müzik kütüphanesi Youtube tarafından geliştirilmiştir ve müzik akış hizmeti sağlamaktadır. Youtube kullanıcıları şarkılar ve müzikler dinledikçe yeni oynatma listeleri ve öneriler ile yeni kitaplığa sahip olabilirler. Müzik hizmeti kullanıcılara birinci sınıf hizmet de sunar. Bu sayede reklamsız, arka planda oynatma, çevrimdışı oynatma ve şarkı indirme fırsatı vardır. Youtube telifsiz müzik kütüphanesi sayesinde telife sahip olmayan müzikler dinlenebilir hatta telif ödemek durumunda kalmadan kullanılabilir ve indirilebilir. Youtube müzik kitaplığını kullanmak oldukça kolaydır. Öncelikle Youtube Studio’ya giriş yapılması gerekir. Bunun için profilinizin olduğu bölüme tıklayarak Youtube Studio seçilmelidir. Açılan sayfadaki sol bölümdeki Ses Kitaplığına tıklandığında Ücretsiz Müzikler, Ses Efektleri ve Yıldızlı kategorileri bulunur.

Youtube Müzik Kütüphanesi
Youtube Müzik Kütüphanesi

Youtube Müzik Kütüphanesi Nedir?

Youtube Müzik, müzikseverler için her türden şarkı ve albüm bulabilmelerini sağlayan bir müzik platformudur.  Youtube müzik kitaplığı ya da ses kitaplığı olarak bilinen Youtube müziklerinin yer aldığı platform, arayüz olarak da değişerek daha güncel ve kullanışlı olarak Youtube kullanıcılarına sunulmuştur. Profil kısmına tıklanarak açılan sekmede Youtube Studio seçilir ve sol bölümdeki Ses Kitaplığına basılarak Ses Kitaplığı sayfası açılır. Açılan sayfa en güncel halidir. Ancak eski halini kullanmayı seviyor ve rahat ediyorsanız Klasik Ses Kitaplığı seçeneğine tıklayabilirsiniz. Yeni forma dönüldüğünde Ücretsiz Müzik, Ses Efektleri ve Yıldızlı kategorileri olan bir ara yüz karşınıza çıkar. Youtube ücretsiz müzik kitaplığı bölümünde hazırladığınız videolarda kullanabilmek için birçok parça göreceksiniz. Filtreleme ve arama araçlarını kullanarak çok daha kolay bir arama yapabilirsiniz. Yeni çıkan parçalar da güncel olarak ayda iki kez Ses Kitaplığı’na eklenmekte ve liste böylece sürekli olarak yenilenmektedir.

Youtube Müzik Kütüphanesi Özellikleri

Youtube telifsiz müzik kitaplığı sayesinde hazırladığınız videolar için telifsiz müziklerden birini seçerek indirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Yeni Ses Kitaplığında, eski Ses Kitaplığı’na göre yeni düzenlemeler gelmiştir. Dinlenilen ve sevilen parçalar şarkı adının sol yanında bulunan Yıldız işareti ile yıldızlanabilmektedir. Daha sonra sayfadaki Yıldızlı sekmesine tıklayarak yıldız olan şarkıları görebilir ve bu şarkılar arasından dilediğinizi dinleyebilirsiniz. Ayrıca şarkı isimlerinin yanında şarkının türünü, yansıttığı ruh halini görebilir, sanatçıyı ve parçanın süresi hakkında da bilgi sahibi olabilirsiniz. Sanatçıları alfabetik sıraya uygun bir şekilde listelemek isterseniz Sanatçı başlığına bir kere tıklamanız yeterli olacaktır. Eğer kullanmak istediğiniz müzik süresi kısa ve araştırmak için yeterli vaktiniz yoksa Süre kısmına bir kere tıklamanız halinde parçaların en kısa olanların kitaplığın başında olacaktır. Aynı şekilde bir kere daha tıklandığında bu sefer parçaların uzundan kısaya doğru listelendiğini görebilirsiniz.

Youtube Müzik Kütüphanesi ile Müzikleri Keşfet

Youtube sayfanızda ya da başka platformlarda yayınlamak için hazırladığınız videolar için şarkı arıyorsanız Youtube telifsiz müzik kütüphanesi ‘ne göz atabilirsiniz. Youtube kullanıcılarına müzik kütüphanesi sayesinde istedikleri müzikleri sunar. Birçok farklı türde ve uzunlukta şarkıları dinleyebilir beğendiklerinizi indirebilirsiniz. Ancak müzikleri videolarınızda kullanmanın dışında sadece müzik ve ses dosyası olarak kullanamaz ve satamazsınız. Filtreleme özelliği sayesinde parçanın adını bildiğiniz şarkıları arayabilirsiniz. Bunun dışında keşfetmek istediğiniz müzikleri türüne, ruh haline göre seçip listenin arasından dinleyebilirsiniz. Seçtiğiniz şarkıları para kazandığınız videolar dahil tüm videolarda kullanabilirsiniz. Ancak bazı parçalarda sanatçıya atıfta bulunulması gerekir. Lisans Türü alanında “atıf gerekli” cc simgesi varsa bu şarkılar için atıfta bulunulması gerekiyor. Bunu yapmak oldukça kolaydır. Lisans türü cc olanlardan istediğinizi seçip Ayrıntıları Göster alanına tıklayarak çıkan sekmedeki bağlantıları kopyalamak ve paylaştığınız videolarda açıklama alanına yapıştırmaktır.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.