Instagram Reels Videosu Düzenlerken Dikkat Etmeniz Gereken 5 Kural

Instagram
Mar 29, 2021
Instagram Reels Videosu Düzenlerken  Dikkat Etmeniz Gereken 5 Kural

Video birleştirme, kırpma, düzenleme gibi belli araçları kullanmak üzere tasarlanan Instagram Reels, 30 saniyelik videodan oluşan Instagram özelliği olarak karşımıza çıkıyor. Oldukça eğlenceli ve yenilikçi bir özellik olan Reels; sahip olduğu çeşitli düzenleme araçları ile kullanıcılara en iyi hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Bu yeni uygulama ile kullanıcılar, çekmiş oldukları Reels videolarını profillerinde gönderi olarak paylaşabilir ya da 24 saat süre ile hikaye bölümünde paylaşabilir. Gizli hesaba sahip iseniz bu durumda paylaştığınız video sadece takipçileriniz tarafından görülecektir. Ayrıca takip ettiğiniz gizli bir hesabın Reels videosunu, takipçisi olmayan arkadaşlarınız ile paylaşmanız mümkün değildir. Herkese açık hesaplarda paylaşılan Reels videoları Keşfet bölümünde görülebilir ve herkesle paylaşılabilir. Aynı zamanda videonun kullandığı ses ve efektleri de kendi Reels videolarında kullanabilirsiniz.

instagramreelsvideo
Instagram reels videosu düzenleme

Öncelikle Bu 5 Kurala Dikkat:

-Reels’ı takipçi kitlenize hitap eden içerikler oluşturmak üzere kullanmak, takipçilerinizi kaybetmenize engel olurken aynı zamanda yeni takipçiler elde etmenizi sağlar.

-Reels paylaşım planlamanızı tıpkı rutin gönderi paylaşımında olduğu gibi planlamanız, kitlenizin dikkatini çekmenizi mümkün kılar.

-Öne çıkmasını istediğiniz Reels videolarını profilinizde yayınlayabilir; daha az görülmesini veya dönemsel olarak odakta olmasını istediğiniz videoları Reels sekmesinde tutabilirsiniz.

-Daha sonra yayınlamayı düşündüğünüz Reels’ları silmeyip arşivde tutmak, vakit kaybı yaşamanızı önler.

-Doğru hashtagler, doğru etiketler ve kaliteli içerikler oluşturmak hesabınızı güçlendirmenizde her zaman önemli bir rol oynar.

Instagram Reels Videosu Yapma Yöntemi

Instagram, Reelsi tanıtması ile Reels nasıl yapılır sorusu çok sık sorulur oldu. Reels video yapma ilk aşamada biraz karmaşık gibi görünse de oldukça keyifli ve eğlenceli bir özelliktir. Instagram uygulamasında yer alan Reels özelliğini kullanarak video çekebilir ya da mevcut videolarınızı düzenleyerek takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Ana sayfayı sağa doğru kaydırarak bu özelliğe ulaşabilir ya da Instagram yazısının yanında yer alan kamera sekmesine tıklayabilirsiniz. Hikaye ve canlı video seçeneklerinin yer aldığı bu bölümde yeni özellik olan Reels sekmesi de bulunmaktadır. Bu sekmeyi seçerek başlat diyoruz ve 30 saniyelik Reels videosu oluşturmaya başlıyoruz. Kısa saniyeler ile çeşitli videolar çekerek bunları birleştirebilir, süresinin uzunluk ya da kısalığına kendiniz karar verebilirsiniz. Aynı zamanda film rulosunu kullanarak arşivinizde yer alan videoları da Reelse uygun olarak düzenleyebilirsiniz.

Instagram Reels’te Bulunan Özellikler

30 saniye, Reels çekme için verilmiş olan süredir. Ses, efekt, hız, zamanlama ve geri sayım özellikleri ile videonuzu dilediğiniz şekilde düzenleyebilirsiniz. Birleştirme yapılarak hareketli fotoğraf oluşturma özelliği de sunan Reels’te bulunan hizalama özelliği sayesinde iki klibi birbiri ile kesintisiz bir şekilde birleştirebilirsiniz. Ses arşivi, Instagram’ın kendi bünyesinde bulunan lisanslı müziklerdir. Orijinal ses ekleyerek de videolar oluşturmak mümkündür. Ayrıca beğendiğiniz sesleri kaydederek kendi videonuzda da kullanabilirsiniz. Reels fotoğraf ekleme özelliği mevcut değildir ancak koymayı düşündüğünüz fotoğraflara gif ekleyebilirsiniz. Bu sayede fotoğraf hareketli bir gif videosuna dönüşecek ve Reels videonuzda yerini alabilecektir. Videoların üzerine efekt ve çizimler de ekleyebilirsiniz. Kapak fotoğrafını seçtikten sonra metin yazabilir, aynı zamanda görünürlüğü artırmak için hashtag ekleyebilirsiniz. Videoda yer alan arkadaşlarınızı etiketleyebilir ve birlikte çektiğiniz videoyu tüm takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.

Takipçi Kazanmak ve Milyonlara Ulaşmak İçin Neler Yapılabilir?

Sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram’ı kişisel kullanımın dışında, e-ticaret, içerik üreticisi olarak kullanan kişilerin ve sayfaların sayısı da gün geçtikçe artmaktadır. Fotoğrafların yanı sıra videolar ile de takipçi sayısının artırabilmesinin mümkün olması Reels nasıl kullanılır sorusunun da cevaplanmasını önemli kılmıştır. Reels videolarını, özgün bir fikir ve yorum ile birleştirebilir ve bu fikri tüm dünyaya yayabilirsiniz. Gündemde yer alan meydan okumaları ve belli başlı konu etiketlerini takip etmeli ve yeni şarkılara videolarınızda yer verebilirsiniz. Doğru bir senaryo oluşturmalı Instagram Reels video düzenleme araçlarını da bu senaryo ve hikayeye uygun olacak şekilde düzenleyebilirsiniz. Doğal ışık, videolarda en çok beğenilen yöntemdir. Işıklandırma efektleri kullanabilir ve atmosferi doğru ayarlayabilirsiniz. Videonun ilk 2 saniyesi izleyiciyi çekmek için en önemli saniyedir. İlgi çekici olmasına özen göstermeniz gerekir. Çeşitli detaylar ile özgünlüğünüzü birleştirerek eğlenceli videolar çekebilir ve takipçi sayınızı artırabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.