Instagram Influencerı Olmak İsteyenlerin Yapmaması Gerekenler

Influencer
Nov 2, 2020
Instagram Influencerı Olmak İsteyenlerin Yapmaması Gerekenler

Influencer, Türkçe tanımıyla topluma yön gösteren, ilgi duyulan kişi anlamına gelmektedir. İnternetin dünya genelinde ve ülkemizde oldukça yayılmasıyla birlikte, bu özellik internet dünyasında tercih edilerek avantaja dönüştürülürmüştür. Sosyal medya yöntemi kullanılarak yapılan gönderiler, bilgilendirmeler birçok kişi tarafından ilgi görmüştür. Bu nedenle sizler de sıklıkla bir instagram influencer gönderisiyle karşılaşmış olabilirsiniz. Özellikle, Instagram influencer yöntemi daha çok tercih edilmektedir.

Influencer olan bir kişi kendisinden ziyade, ona güvenerek takip eden kişiler influencer olmasını sağlar. Oldukça geniş bir kavram olmasıyla birlikte, çeşitli alanlara ayrılabilir. Blogger yazılarını paylaşarak dikkat çeken biri, Youtube kanalı olan ve sürekli içerik paylaşan kişi veya tanınmış herhangi bir kişi olabilir. Belirli bir kitleye veya daha fazlasına sahip bir ünlüyseniz ve insanlar sizi dinlemeyi seviyorsa, bu önemli güç ve bu alanı avantaja çevirmeniz gerekiyor. Bu nedenle Influencer olurken yapmamanız gerekenlere alt başlıkta değineceğiz.

Yanlış Bilgilendirme ve Yönlendirmelerden Uzak Durun

Yanlış Bilgilendirme ve Yönlendirmelerden Uzak Durun
Yanlış Bilgilendirme ve Yönlendirmelerden Uzak Durun

Instagram influencer olmanın mutlak bir duruşu vardır. Bu nedenle bu duruş stili, en somut hali ile sizi temsil eden bir fikir olacaktır. Belirli bir çizgide olmanız ve kendinize ait fikirleri aktarmanız çok önemlidir. Ancak belirli bir bilgiyi eksik, yanlış bir şekilde aktarmanız sizi zor duruma düşürebilir. Bu nedenle videoda yer vereceğiniz bilginin kesinlikle yanlış olmaması gerekir. Videoda herhangi bir hata yapmamalısınız; bir markaya veya siteye yönlendirme yapacaksanız yine eksiksiz ve doğru bir şekilde yapmanız önerilir.

Dikkat etmeniz gerekenlerden bir diğeri, bu sektörde ilerlerken amacınızın sadece para kazanmak olmadığını bilmeniz gerekir. Belirli bir kitleye ulaştınız ve daha sonra bir markayla iletişim sağladınız. Markanın kendisine ürünleri tanıtabileceğinizi söylediniz. İlk başta parayı konuşmanız, markayla olan ilişkinize zarar verebilir. Bu nedenle ilk başta kaliteli bir içerik üretmeyi amaçlayın.

Takipçilerinize Karşı Kaba Olmayın

Takipçilerinize Karşı Kaba Olmayın
Takipçilerinize Karşı Kaba Olmayın

Instagram influencer olarak asla takipçilerinize kaba davranmayın! Sizlerle ''Direct Message'' bölümünden iletişime geçen bir takipçiniz varsa, sorduğu sorular ne olursa olsun nazik bir şekilde cevap vermeniz gerekir. Bu sayede siz ve takipçiler arasında samimiyet oluşur ve olumsuz geri dönüş almazsınız.

Influencer influencer olup bu sektörde ilerleyiş gösterirken hedefiniz sadece kendi takipçileriniz için paylaşım atmak olmasın. Kendi takipçilerinizi tutarken, farklı takipçileri sayfanıza çekmeniz Influencer olmanın en önemli şartlarından biri olmaktadır. Bu sayede daha hızlı bir şekilde büyüyerek, insanlara kendinizi gösterebilirsiniz. İlgi alanınıza uygun takipçileri kazanmak için yapmanız gereken şeylerden biri; uzman kişilere ulaşmak, takip etmek ve yorum yapmanızdır.

Kaliteli ve oldukça faydalı yorumlar yaparak profesyonelliğini göstermeniz oldukça önemli bir noktadır. Bu sayede kaliteli bir hesabınız varsa, yorum yaptığınız sayfanın takipçileri bu duruma kayıtsız kalmayacaktır. Birden fazla sosyal medya hesabı açmanız; sizlere birçok takipçi kazandıracaktır. Bu sayede her yerden takipçi çekebilirsiniz.

Sahteliklerden Uzak Durun

Sahteliklerden Uzak Durun
Sahteliklerden Uzak Durun

Instagram influencer; pazarlama düşüncesiyle beraber özgün bir şekilde strateji geliştirmelidir. Tam olarak bir reklam konseptiyle düşünmeniz çok sağlıklı olmaz. Instagram influencer, takipçilerine gönderi veya hikâye atarak; takipçilerinin o ürünü veya markayı denemeleri için yönlendirme yapmaktadır. Bu nedenler hazırlanan gönderiler, samimi bir tarz ortaya koyarak; reklam gibi kendini orta plana çıkarmaz. Örnek olarak; canlı yayında bir ürünü deneyerek, ürünün kendisi hakkında detayları iletmek ve kendi üstünde uygulayarak kanıtlamaktır.

Bunları yaparken mutlaka sahteliklerden uzak durmanız gerekir. Sahtelik kavramından bahsederken bu kavramın içinde şunlar vardır;

  • Takipçileri kandırmak,
  • Başka bir hesaptan gönderi çalmak,
  • Hikâyelerde olmamış bir şeyi olmuş gibi göstermek

gibi maddeler sıralanabilir. Bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza Instagram Influncer olmak isteyen kişilerin yapmaması gerekenleri anlattık. Influencer olmak hakkında çok daha fazlasını öğrenmek için Adverport blog içeriklerini inceleyebilirsiniz!

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.