Instagram Hikayelerini Daha Etkili Kullanmak İçin 5 İpucu

Instagram Hikayelerini Daha Etkili Kullanmak İçin 5 İpucu

Instagram, Dünya’da Türkiye’de son yılların en popüler sosyal medya uygulamalar arasında liderliğini korumaya devam etmektedir. Her gün artan kullanıcı sayısı ile bugün yaklaşık 1 milyar üzerinde kullanıcısı bulunan Instagram uygulaması, ilk kurulduğundan bu yana sürekli artan özellikleri ile kendini geliştirmeye ve büyümeye devam etmektedir. Fotoğraf ekleme, başkalarının fotoğraflarının beğenme ve yorum yapma, takipçi kazanma ve direkt mesaj gibi temel özelliklerinin yanı sıra Instagram hikaye ve canlı yayın, boomerang ve reels gibi yeni eklenen özellikleri ile birçok kullanıcının yüzünü güldürmektedir. Hızlı haberleşme olanağı da sunan Instagram platformunda mesaj atma, video ve fotoğraf paylaşma, anlık Instagram hikaye izleme ve canlı yayın yapmak gibi pek çok ek özellik bulunmaktadır. Anlık hikayeler ve canlı yayınların yapıldığı, kısa videolardan oluşan reels videoların hazırlandığı ve gizlilik ayarının yapılabileceği bu hikaye alanını gelin yakından inceleyelim.

Instagram Hikayelerini Daha Etkili Kullanmak İçin 5 İpucu
Instagram Hikayelerini Daha Etkili Kullanmak İçin 5 İpucu

Instagram Hikaye Alanı Nasıl Oluşturulur?

Sosyal medyanın gelişmesi ve daha çok kişiye ulaşması, uygulamaya yeni özellikler eklenmesine ve popülerliğinin artmasına neden olmaktadır. Bu popülerlik, sadece uygulamalar için değil kullanıcılar için de önemli bir faktör olmaktadır. Instagram uygulamasında takip edilenlerin ya da açık hesapların paylaştıkları günlük hareketlerini izleyebileceğimiz hikaye bölümü bulunmaktadır. Popülerliği yüksek olan hesapların genel olarak Instagram hikaye izlenme oranları da yüksek olmaktadır. 24 saat süresi olan ve fotoğraf, video, resim ya da metin paylaşacağınız Instagram hikaye oluşturma nasıl oluşturulur? Instagramda hikaye oluşturma için iki seçenek tercih edebilirsiniz. Bunlardan ilki Instagram uygulamasına girdiğinizde ortada yer alan “artı” tuşuna basmanız. Açılan yeni ekranda Hikaye bölümünü seçerek galerinizdeki bir içeriği paylaşabilir ya da yeni bir içerik çekebilirsiniz. İkinci seçenek ise daha hızlı erişim sağlamanız için yapılmış. Instagram’a girdiğinizde ana ekranı parmağınızla sağ tarafa çekerek hikaye oluşturabilirsiniz.

Instagram Hikaye Bölümünde Neler Var?

İlk zamanlarda Instagram hikaye özellikleri arasında sadece son bir gün içerisinde çekilen video ya da fotoğraf paylaşılabiliyor veya  anlık yeni içerikler yükleyebiliyorduk. Ancak son zamanlarda Instagram bu konuda çok fazla güncelleme yaparak hikaye alanına yeni özellikler getirdi. Şimdi bu yeni özelliklere bir bakalım. Sadece 24 saat içerisinde çekilmiş video ve fotoğraflar dışında galeride yer alan içerikler de artık hikaye bölümünde yayınlanabiliyor. Ayrıca Instagram profilinde bulunan geçmiş gönderilerimizi ya da açık hesapların gönderilerini de yine Instagram hikaye bölümünde paylaşabiliyoruz. Paylaşılan bu hikaye üzerine çıkartma, tarih, konum, geri sayım, gif gibi eklentiler ekleyebiliyoruz. Instagram hikaye müzik ekleme özelliği sayesinde de hikayede paylaşacağımız içeriğe dünyada ve Türkiye’de yer alan müzik içeriklerini yükleyebiliyoruz. Ayrıca bir kişi ya da konudan bahsetme, konu etiketi yapma, soru sorma gibi pek çok artı özellik ekleyebiliyoruz.

Instagram Hikaye Gizlilik Ayarları

Instagram uygulaması, profilde paylaşılan içeriklerin yıldönümü geldiğinde onları size göstererek hikayede paylaşabilme hatırlatması da sunmaktadır. Sürekli kullanıcılardan gelen geri bildirimler ile kendini geliştiren Instagram, gizlilik konusunda da yeni geliştirmeler yapmaktadır. Instagram hikaye düzenleme ile filtre ekleme, metin oluşturma gibi pek çok şey yapmak mümkün. Paylaşmak istediğiniz hikayeyi düzenledikten sonra Gönder butonu ya da Hikayen seçeneği ile anında paylaşabilirsiniz. Ancak Instagram geliştirdiği özellikler arasında hikaye paylaşma seçenekleri de getirmiştir. Instagram hikaye görüntüleme ya da paylaşacağınız bir içeriğin görüntülenmesini ayarlamak artık mümkün. Hikayenizi paylaşmadan önce Yakın Arkadaşlar seçeneği ile paylaşacağınız içeriğin kimler tarafından görüntülenip görüntülenmeyeceğini belirleyebilirsiniz. Normalde profil kısmında kırmızı çevre ile belirtilen hikaye ayarları yakın arkadaşlar tarafından ayarlandığında yeşil çerçeve ile kaplanmaktadır. Ayrıca 24 saat içerisinde hikayenize kimler bakmış kimler cevaplamış görebilir ve gizlilik ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.