Instagram Hesabı Büyütme Taktikleri

Instagram
Oct 21, 2020
Instagram Hesabı Büyütme Taktikleri

İster kendi kişisel hesabınızı büyütüyor olun, ister bir şirket adına çalışıyor olun, Instagram'da daha büyük ve daha alakalı bir kitle oluşturmanıza yardımcı olabilecek en iyi taktikleri öğrenmek için okumaya devam edin.

Okumanızı tavsiye ederiz: Mikro Influencer Nasıl Büyür?

Instagram Hesabınızda Anketler Düzenleyin

Anket özelliği yalnızca Instagram hikayelerinde mevcuttur, bu nedenle bu işlevi kullanmak için yeni bir hikaye gönderisi oluşturmanız gerekir. Anketin etkisini en üst düzeye çıkarmak için, hikaye yayınınız anketin konusuyla ilgili bir içeriğe sahip olmalıdır. Fotoğrafınızı çekin veya hikayeniz için metninizi ve arka plan gönderinizi oluşturun. Hikayenize herhangi bir filtre, metin, emoji veya doodle ekleyin, ancak anketi yayınınıza eklemek için yer bırakın. Anket oluşturmak için hikaye ekranının üst kısmındaki Çıkartma simgesine dokunun ve anket çıkartması seçeneğini seçin. Sorunuzu ekleme seçeneği ve bir Evet / Hayır anket kutusu görünecektir. Metin alanına sormak istediğiniz soruyu yazın. Hedef kitlenize herhangi bir soru sorabilirsiniz, bu yüzden yaratıcı olun! Anketteki her seçenek için 26 karaktere kadar herhangi bir metin seçeneği sağlayabilirsiniz, ancak iki yanıt seçeneğiyle sınırlısınız.

Anket Düzenleyin
Anket Düzenleyin

Anketinizi özelleştirmeyi bitirdiğinizde, ekranın sağ üst köşesindeki onay işaretine veya Bitti düğmesine dokunun. Anket etiketi, hikayenizin ekranında ortalanacaktır. Başka olduğu gibi etiket yapabilirsiniz yerleşim için ekranın etrafında anket sürüklemek ve anket çıkartması büyütmek veya küçültmek için çimdik hareketi yapabilirsiniz. Hikaye gönderinizi tamamlayın ve başka herhangi bir gönderide yaptığınız gibi hikayelerinize ekleyin. Hikayelerinizde gezinen izleyiciler, gönderiyi görecek ve tercihlerine oy verebilecek. İlk kez bir anket gördüklerinde, ne olduğunu bilmelerini sağlayan bir bildirim açılır penceresi bile alabilirler.

IGTV ve Reels Videolarından Yararlanın

Instagram, kullanıcıların video oluşturmasına ve yüklemesine izin veren kendi video tabanlı uygulaması IGTV’yi Haziran 2018’de kullanıma sunmuştu. IGTV geçen bir yılın ardından kullanıcıların paylaştığı videolarla etkisini katladı. Öte yandan dikey formatta en fazla 10 dakika uzunlukta videolar yüklenebilen platform, sadece 4.2 milyon indirme sayısına ulaşabildi. Bu rakam Instagram kullanıcı tabanının ortalama olarak yarısından azına denk geliyor. Kullanıcıların IGTV’ye ilgisi sınırlı kalıyor. Ancak bu durum değiştirecek yeni bir geliştirme yakında kullanıma sunuluyor.

Bunun haricinde yakın bir zamanda hayatımıza giren bir başka servis ise Instagram Reels. Instagram Reels, Instagram'da müzik için ayarlanmış 15 ila 30 saniyelik klipleri kaydetmenin yeni bir yoludur. Bu kavram biraz tanıdık geliyorsa, haklısınız. Hemen hemen herkes Instagram Reels’ları TikTok ile karşılaştırıyor! Peki Instagram Reels nedir ve bunları pazarlama stratejinizde nasıl kullanabilirsiniz?

IG TV ve Reels
IG TV ve Reels

Instagram Reels, eğlenceli ve ilgi çekici video içeriği oluşturmanın yepyeni bir yoludur. Instagram'ın en son video özelliği Amerika Birleşik Devletleri ve diğer 50 ülkede mevcuttur. TikTok'a benzer şekilde, Instagram kullanıcıları müziğe ayarlanmış 15 ila 30 saniyelik video klipleri birlikte kaydedip düzenleyebilir ve bunları Hikayelerinde, keşfet akışında ve kullanıcının profilindeki yeni Reels sekmesinde paylaşabilir. Hesabınızda müzik özelliğinin olmadığını fark ederseniz paniğe kapılmayın! Bunun etrafında çalışmanın yolları vardır. Kendi müziğinizi ve sesinizi kaydedin veya videonuzu Instagram Reels dışında düzenleyebilirsiniz.

Eğlenceli Filtreler ve Hikayeler Oluşturun

Takipçilerinizi Instagram Hikayelerinizde cezbetmenize yardımcı olmak için, takipçilerinizin tekrar tekrar görüntülemek için geri döneceği yüksek kaliteli görseller oluşturmanızı sağlayacak birçok farklı yol bulunur.

Eğlenceli Filtreler ve Hikayetler Nasıl Oluşturulur?
Eğlenceli Filtreler ve Hikayetler Nasıl Oluşturulur?
  • Yakın tarihli bir blog gönderisinin tanıtımını yapmak istiyorsanız, izleyicileri tıklamaya ikna eden birkaç önemli ipucu veya nokta etrafında bir storyboard oluşturun. Ürününüzü veya hizmetinizi nasıl kullanacağınızı gösteren bir film şeridi oluşturabilirsiniz.
  • Boomerang, doğrudan Hikayelerine dahil edilen Instagram'a ait bir uygulamadır. Kullanıcılar, Hikayeler kamerasını açıp doğrudan sağdaki seçeneğe giderek kolayca erişebilirler. Boomerang, döngü halinde olan ve içerik oluşturmanın eğlenceli bir yolu olabilen 1-2 saniyelik hızlı bir kliptir. Hikayelerinize biraz kişilik katmak için arada bir fotoğraf çekmek yerine bunu kullanın.
  • Bunlar haricinde metinlerinize gökkuşağı ve ombre efektleri verebilirsiniz. Bir gökkuşağı efekti oluşturmak için, aynı anda her harf boyunca kayarken, renk spektrumunda kayacaksınız. Ombre efekti oluşturmak için yukarıdan aşağıya veya aşağıdan yukarıya gideceksiniz.
  • Çizim aracı, hikayenizdeki bilgileri renklendirmekten veya vurgulamaktan daha fazlasını yapabilir. Ayrıca arka planlar ve renkli kaplamalar oluşturmanıza da yardımcı olabilir. Tüm bu renkli hikayeleri çeşitli efektler ile taçlandırabilirsiniz.

Instagram Takipçilerinize Devamı Gelen Hikayeler Serisi Oluşturun

Devamı Gelen Hikayerler Serisi Oluşturma
Devamı Gelen Hikayerler Serisi Oluşturma

Instagram’da fenomen hesapları takip ediyorsanız göreceksinizdir ki bu fenomen hesapların büyümesinde kilit noktalardan biri, takipçileriyle aralarındaki sürekli iletişimdir. Hatta birçok hesabın takipçileri ile ilişkileri o kadar samimidir ki aralarında sadece hesabı uzun süreli olarak takip eden insanların anlayabileceği şakalar bulunur. Bu samimiyet, Instagram hesabı büyütme yolunda atılan önemli bir adımdır. Instagram’da fenomen olan sayfaların takipçi ile aralarında yer alan çoğunlukla komedik sohbetler, daha fazla insanın bu hesaplara ilgi göstermesini ve hatta duygusal bir bağ oluşturmasını sağlar. Bunun yanında hesap ve takipçileri arasında sağlanan bu sürekli etkileşim, hesabın Instagram algoritması tarafından daha çok desteklenerek, birçoğumuzun “keşfet” olarak adlandırdığı bölmede diğer kullanıcılara yönlendirilmesi ve önerilmesini sağlar. Siz de takipçileriniz ile iyi bir iletişim sağlayıp onlardan gelen mesajları ve yorumları hikayenizde paylaşarak Instagram hesabı büyütme yolunda önemli bir adım atabilirsiniz. Bu şekilde, hikayenizi gören takipçilerinizi güldürebilir, gereken bir nevi duygusal bağı kurabilir ve hatta Instagram paylaşımlarınızın etkileşimini ikiye katlayabilirsiniz. Bu da, daha önce değindiğimiz gibi, hesabınıza benzer türlü Instagram sayfalarını takip eden kullanıcıların sizi bulabilmesini kolaylaştırır. Instagram’ın sahip olduğu yapay zeka algoritma sizi bu kullanıcıların keşfet sayfalarına düşürerek sizi görmesini ve hesabınızı takip etmesini sağlar. Instagram takipçilerinize devamı gelen hikayeler serisi oluşturduğunuzda bu sizin için de fazlasıyla eğlenceli bir deneyim olacaktır.

Siz de Instagram hesabınızı büyütmek, diğer ınfluencerlarla veya markalarla işbirlikleri yaparak kazanç elde etmek istiyorsanız Adverport’ta şimdiden yerinizi ayırtın.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.