Amazon Affiliate

Affilate Marketing
Dec 30, 2022
Amazon Affiliate

Amazon Affiliate

amazon affilate
Amazon Affiliate

Amazon satış büyüklüğü açısından dünyanın en büyük e-ticaret şirketleri arasında yer almaktadır. Amazonda satışı yapılan ürünleri potansiyel müşteriler ile paylaşmak ve bu ürünlerin satışlarına yardımcı olmak Amazon Satış Ortaklığı olarak bilinmektedir. Yapılan paylaşımlar sayesinde gerçekleşen ürün satışlarında Amazon ilgili kişilere satış üzerinden komisyon sağlamaktadır. Üründen ürüne farklılık gösteriyor olsa bile çoğu durumda Amazon bu ödemeleri dolar üzerinden yapmaktadır.

Size ait bir blog sayfası veya web sitesi üzerinden bu ürünleri paylaşabileceğiniz gibi Youtube, Instagram gibi sosyal medya platformları üzerinden de yapabilirsiniz. İlk olarak amazon.com web sitesi üzerinden satış ortağı olmak için bir başvuru yapmanız gerekmektedir. Başvuru süreçlerinin tamamlanmasının ardından Amazon size özel linkler sağlamaktadır. Bu linkleri kitleleriniz ile tercih ettiğiniz platform üzerinden paylaştığınızda ve bu linkler üzerinden satılan ürünler olduğunda komisyonalmaya başlayabilirsiniz.

Kitleler ile paylaşılan linklere affiliate link denilmektedir. Bu linkler siteye gelen trafiğin veya yapılan satışların sizin linkiniz üzerinden yapıldığının anlaşılmasını sağlamaktadır. Çoğu linkin 24 saatlik bir geçerliliği olsa bile üründen ürüne veya kategoriden kategoriye göre farklılık gösterebilmektedir. Bu süre anlaşmalarda belirtilmektedir. Bu sürelere özellikle dikkat edilmesi gerekmektedir. Çünkü bu sürenin aşılmasının ardından yapılan satışlarda komisyon sıfır olarak hesaplanmaktadır. Her ne kadar sizin etkileşiminiz ile satın alma işlemi yapılmış olsa da bu link artık size komisyon sağlamaz ve bu linkler ile yapılan işlemler hiçbir gelir sağlamanıza yardımcı olmaz. 

Amazon Affiliate Türkiye

Affiliate marketing çıkış itibari ile Amerika kökenli olsa bile en büyük ilgili Türkiye’de görmüştür. Durum böyle olunca Amazon Affiliate marketing süreçlerini Türkiye’de daha da geliştirmiştir. Dünya genelinde güvenilir ve bilinir bir marka olan Amazon, satın alma açısından da güvenilir bir platform olduğundan dolayı kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Amazon’da alışveriş yapan insanların sayısının oldukça yüksek olması influencerlar veya diğer adıyla içerik üreticileri açısından da önemlidir. Hiçbir kargo, paketleme ve müşteri hizmeti sağlanmadan ve neredeyse sıfır maliyet ile yapılan satışlar üzerinden komisyon kazanmak kişiler için oldukça karlı bir kazanç yönetimidir.

Satılan ürünler üzerinden yüzdelik komisyon ile çalışıldığından dolayı değeri yüksek olan ürünlerin satışlarından elde edilen komisyonlar çok daha iyidir. Amazon'dan alışveriş yapan kişiler genellikle tek siparişte birden fazla ürün almayı tercih ederler. Bu nedenle siz farklı ürünler paylaşıyor olsanız bile size ait link ile amazon.com’a ulaşan kişiler başka ürünler satın alsa bile bu ürünlerden komisyon elde edebilirsiniz. Amazon affiliate marketing konusunda oldukça gelişmiş olduğundan dolayı bir çok farklı platformla ve bir çok farklı web sitesi ile kolay entegrasyon sağlamınıza yardımcı olacak çeşitli araçlar da sunmaktadır. Tüm platformlar veya altyapılar için en doğru yöntem olmasa da bir çok platform için denemeye değer bir programdır. Özellikle sezonluk satış oranları oldukça yüksek olan Amazon, geniş ürün yelpazesi sayesinde de bir çok farklı kitlenin ilgisini çekecek ürünlerin paylaşılmasını sağlamaktadır.

Amazon Satış Ortaklığı

Amazon satış ortaklığı işlemlerine başlamadan önce yapmanız gereken ilk adımlardan biri de bir web sitesi veya bir sosyal medya platformunda hesaba sahip olmaktır. Eğer bir web sitesine sahipseniz, web sitesinin aldığı trafik aylık en az 15 bin ve 20 bin arasında olmalıdır ve web sitenizin etkinleştirilmesinin ardından 180 gün geçmiş olmalıdır. Eğer bu şartlara uymuyorsanız Amazon hesabınızı kapatacaktır. Web siteniz yeterli trafiğe sahipse ve gerekli kriterleri yerine getiriyorsa amazon.com üzerinden satış ortaklığı formunu kullanarak başvuru yapabilirsiniz. Öncelikle web sitenizin adını veya sosyal medya platformunda bulunan hesabınız bilgilerini girmeniz gerekir. Bu sayede Amazon gerekli kontrolleri gerçekleştirebilmektedir. Kayıt işleminiz tamamlandıktan sonra para kazanmaya başlayabilirsiniz ancak web sitenize ürün ekleyemezsiniz. Amazon satış ortaklığı linklerini ekleyebilmek için Amazon satış ortaklığı kimliğinizi entegre etmeniz ve onaylandırmanız gerekmektedir. Bu işlemlerden sonra web sitenizdeki ürüne biri tıkladığında ve satın alma işlemini gerçekleştirdiğinde komisyon almaya başlayabilirsiniz. Bağlantılarınız satış ortaklığı kimliğinizi içermezse hiçbir gelir elde edemezsiniz. Neredeyse her web sitesi için bu süreçleri basitleştiren araçları vardır. Bunun dışında Amazon entegrasyonlar için ücretsiz araçları sunmaktadır.

Amazon satış ortaklığı sayesinde aylık ne kadar gelir elde edeceğiniz kitlenizin büyüklüğüne göre değişiklik gösterebileceği gibi zamandan zamana göre de farklılık gösterebilmektedir. Yılbaşı, sevgililer günü, indirim zamanları gibi dönemlerde yapılan satışlar arttığından dolayı gelirinizin de artacağı beklenmektedir ancak bu tamamen hitap ettiğiniz kitlenin davranışlarına göre değişiklik gösterebilir. Doğru tahminler yürütmek için Google Analytics gibi araçlardan yardım alınabilir.

Adverport uygulamasını indirerek; amazon affiliate programında olduğu gibi dilediğiniz markaların linklerini sosyal medya hesabınızda paylaşarak kazanç sağlayabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.