Adım Adım Instagram Nasıl Dondurulur?

Instagram
Nov 9, 2020
Adım Adım Instagram Nasıl Dondurulur?

Instagram, bir milyarı aşkın aktif kullanıcısı ile en popüler üçüncü sosyal medya ağı olarak hizmet vermektedir. 2010 yılında ilk sürümü yayınlanan Instagram, yıllar içinde dünyadaki sosyal yapının değişmesi ve sosyal medya ağlarının hayatımızın önemli bir büyüklüğünde yer almaya başlaması ile vazgeçilemez, hatta bağımlılık yapıcı olmuştur. Instagram ve diğer sosyal medya ağlarının hayatlarında kapladığı yeri anlayan bazı kişiler, bu ağların kullanımını azaltmak ve bu ağlar üzerinde harcayacağı zamanı başka işlere ayırmak gibi amaçlarla sosyal medya hesaplarını dondurmak isteyebilirler.

İstatistik olarak, sosyal medya hesaplarında her gün 2 saatten fazla vakit geçiren insanlar daha mutsuz, sosyal medya hesapları olmayan insanların bu ağların getirdiği asosyallikten uzak ve daha mutlu olduğu ispatlanmıştır. Bu olumsuz etkileri fark eden insanların da, daha uzun, aktif ve keyifli bir hayat için sosyal medya hesaplarını dondurmak eğilimine girişirler. Bu yazımızda da, üçüncü en popüler sosyal medya ağını dondurma, yani “Instagram dondurma nasıl yapılır” tarif edecek ve size daha kolay bir şekilde bu eylemi gerçekleştirebilmeniz için Instagram dondurma linkini vereceğiz.

Uygulama Üzerinden Instagram Dondurma

instagramdondurma

Instagram, diğer sosyal medya platformları arasında en kolay dondurma ve silme işlemlerini yapabileceğiniz platform olabilir. Bunun nedeni platformun zaten oldukça kalabalık olması ve daha fazla kullanıcıya ihtiyaç duymamasıdır. Instagram, her yıl milyonlarca yeni hesaba ev sahipliği ettiği için platformdan ayrılmak isteyenlerin işini de kolaylaştırmaya çalışmışlardır.

Eğer Instagram hesabınızı silmek istiyorsanız, öncelikle Instagram’ın internet sitesi üzerinden dondurmak istediğiniz Instagram hesabınız ile giriş yapın. Sonra profilinizi görüntüleyin.  Kullanıcı adınızın yanında bulunan “Profilimi Düzenle” seçeneğine tıklayın. Profil fotoğrafınızı, isminizi ve biyografinizi değiştirebileceğiniz bir ekran karşınıza gelecektir. O sayfanın sonunda ise “Değişiklikleri Kaydet” butonunun yanında göreceğiniz mavi olarak yazılmış “Hesabımı geçici olarak kapat” cümlesine basın.  Sonra karşınıza gelecek sayfada Instagram dondurma nedeninizi ve hesabınız için kullandığınız şifrenizi girip “Hesabımı Geçici Olarak Kapat” butonuna basın. Hesabınızı dondurmuş olduğunuz için hesabınızdan atıldığınızda, sorunsuz bir şekilde Instagram dondurma işleminizi gerçekleştirmişsiniz demektir.

Instagram Dondurma Linki

instagramnasildondurulur

Yukarıda tarif ettiğimiz Instagram dondurma yöntemi fazla vaktinizi almayacaktır fakat adımlar gözünüze karmaşık geldiyse, adımları takip ederken herhangi bir hata yapmak istemiyor ya da sadece daha hızlı bir şekilde hesabınızı dondurmak istiyorsanız, bu link üzerinden Instagram hesabınızı çok hızlı ve kolay bir şekilde dondurabilirsiniz.

https://instagram.com/accounts/remove/request/temporary/

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.