Youtube Kanalı İçin Ekipmanlar Listesi

Youtube
Oct 21, 2020
Youtube Kanalı İçin Ekipmanlar Listesi
Youtuber İçin Gerekli Ekipmanlar
Youtuber İçin Gerekli Ekipmanlar

Youtube Kanalı İçin Ekipman Neden Önemlidir?

Youtube’da bir milyon abone sınırını aşmış ve günlük binlerce insanın izlediği videolara sahip kanalların ortak özelliği nedir? Özellikle uzun bir süredir Youtube dünyasını takip ediyorsanız siz de göreceksinizdir ki, hepsinin ekipmanları güncel ve kullanışlı araçlardır. Bu yüzden Youtube ekipmanlarınızın ya da araç gereçlerinizin, Youtube kariyerinizin büyümesi ve şekillenmesinde önemli bir yeri vardır. Youtube kanalı için ekipmanlar arasında en mühim olanı, hiç şüphesiz ki net ve canlı bir görüntü sağlayan bir kamera olacaktır. Kamerası bulanık, kalitesi düşük ya da yavaş çalışan bir kanal, videosuna tıklayan bir izleyiciyi ilk üç saniye içerisinde kaçırır. Hiçbirimiz kötü bir kameradan on veya yirmi dakikalık bir video izlemek istemeyiz, öyle değil mi?  Aynı şekilde 1080 piksel içeren yüksek kaliteli bir kamerayı da çoğu Youtuber’ın sahip olduğu 720 piksellik kameraya tercih ederiz. Bu küçük detaylar gibi görünen tercihlerin abone ve toplam izlenme rakamlarında etkisi sanıldığından daha büyük ve güçlüdür. Bu etkiden yararlanabilmek istiyorsanız, tüm Youtube ekipmanlarınızı güncel tutun. Kanalınızın daha hızlı bir şekilde büyüdüğünü kendiniz de göreceksiniz.

İlginizi Çekebilecek Bir İçeriğimiz Var: Youtube Influencer Adayları İçin 5 Tüyo

Youtube Kanalı İçin Ekipmanlar Listesi

Youtube Kanalı İçin Ekipmanlar Listesi


Yeni bir Youtube kanalı oluşturuyorsanız, bir Youtube kanalı için ekipmanlar listesi hazırlamak ve bu listede yer alan her araç gerece sahip olduğunuzdan emin olmak gerekli bir adımdır. Önceden elinizde var olan ekipmanların çalışma performansını da denetlemeniz ve Youtube kanalınız için yeterli kalitede olup olmadığını da kontrol etmeniz gerekir. Bu adım için ilk ve tek adım, ürettiğiniz içeriklerin tarzını, bu tarz içerikler üretirken ne tür araç gereçlere sahip olmanız gerektiği üzerinde düşünün. Aklınıza gelen ekipmanları kolayca ulaşabileceğiniz bir yere not alın. Zamanla listenizin genişleyeceğini ve bir noktadan itibaren daha fazla şey yazamayacağınızı göreceksiniz. Bu noktada yapmanız gereken şey listenizde yer alan araç gereçlerin, bütçenize uygun ama Youtube kanalınızın kalitesiyle uyuşacak modellerini köküne kadar araştırarak aralarından en iyi seçenekleri satın almaya başlamaktır. Listenizde yer alan; kulaklık, mikrofon, kamera, ışıklandırma aletleri, mavi ya da yeşil ekran gibi ekipmanların en iyisini almanın Youtube kanalınıza faydalarını zaman içinde fark edeceksiniz.

Işıklandırma ve Ortam İçin Gerekenler

Youtuber için Işıklandırma ve Ortam
Youtuber için Işıklandırma ve Ortam

Youtube kanalı için ekipmanlar çerçevesinde, ürettiğiniz içerikleri kayda aldığınız ortam, en az ürettiğiniz içerik kadar önemlidir. Bunun nedeni izleyenlerin gözlerinin ekranda bulunan ne olursa olsun her detayını incelemesidir. İzleyiciler, görsel odaklı Youtube gibi bir platformda, istemsiz olarak göze hitap eden unsurlar arar. Bu unsurları sağlamak için kayıt yaptığınız odanın iyi ışıklandırılması, düzenli olması ve ilgiyi sizin üzerinizden çekmeyecek sürece herhangi bir yapıda bulunabilmesi gereklidir. Işıklandırmayı ayarlarken, video çekeceğiniz saatleri göz önünde bulundurmalısınız. Sabah saatlerinde kayıt yapacaksanız, önünüzde bir pencere olacak şekilde kendinizi çekebilirsiniz. Akşam saatlerinde kayıt yapacaksanız, sağ ve soldan çapraz gelecek şekilde kuracağınız bir ışıklandırma sistemi işinizi görür. Işığınızın renginin beyaz veya sarı dışında bir renk olmasını istiyorsanız, göz yorucu bir renk seçmemeye dikkat edin. Karanlık tonlardan uzak durun.

Kamera Ekipleri

Yazımızın ilk kısmında da bahsettiğimiz gibi, kamera Youtube kanalı için ekipmanlar listemizin en önemli noktasıdır. Kamera seçerken dikkat etmemiz gereken faktörler arasında çalışan hafıza kartı ya da USB girişi olup olmaması, şarjlı ya da pilli olması, kaç piksel görüntü kalitesine sahip olduğu, kaç saat boyunca kayıt yapabileceği gibi çeşitli sorular yer alır. Bu faktörleri, Youtube üzerinde oluşturduğunuz kariyer yolunda problem çıkarabileceği için bilmeniz gerekir. Kamera seçimde bir diğer adım ise bütçenize ve ürettiğiniz içerik türüne uygun bir kamera bulmaktır. Bu doğrultuda ekipmanın seçimi kadar çekim ekibinin de yetkinliği önemli bir madde olarak karşınıza çıkacaktır. Nitekim bir youtube kanalı için ekipmanlar kadar onları kullanacak kişiler de başarıya giden yolda en büyük yardımcılar olacaktır. Youtube kanalının konseptine ve çekimlere kamerasıyla güç veren kamera ekipleri bir youtuber için olmazsa olmazdır.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.