Youtuberlar İçin Video Açıklamalarınız Nasıl Olmalı?

Youtube
Oct 31, 2020
Youtuberlar İçin Video Açıklamalarınız Nasıl Olmalı?

Youtuber Kanalı Açıklaması Kısmına Özen Gösterin

Bir Youtube kanalı oluştururken ilk karşınıza çıkacak şeylerden biri kanalınızı ve içeriğini ya da kendinizi tanıtabileceğiniz kanal açıklaması kısmıdır. Bu kısım çoğu zaman dikkat edilmeyen bir nokta olmasına rağmen düşünülenin aksine kanal açıklaması hem kanalınızın büyümesi için hem de Youtube’un –özellikle Youtube algoritma sisteminin- sizin içeriğinizin tam olarak ne olduğu hakkında iyi bir izlenime sahip olması için önemli, hatta kritik sayılacak bir noktadır. Youtube kanal açıklaması bu kadar mühim bir faktörken bu yeri boş bırakmak ya da mizah bağında bir şey yazmak uygun değildir. Özellikle Youtube kanalınız yeni ise ve bir Youtuber olmak istiyorsanız, bu boşluğu özenli bir şekilde doldurmanız oldukça önemlidir.

Youtube Kanal Açıklamasının Önemi
Youtube Kanal Açıklamasının Önemi

Youtube kanal açıklamaları, ilgi ve özenle yazılırsa abone olmak isteyen fakat emin olamayan izleyenlerinizi ikna etme kabiliyetine sahip olabilir. İzleyenlerinizin sizin ve ürettiğiniz içerik hakkında daha çok bilgi alabilmesini de sağlar. Bu yüzden kısa ve öz şekilde kanalınız ya da kendiniz hakkında bir kanal açıklaması yazarsanız sizin yararınıza olacaktır. Bunun yanında reklam şirketleri ve sponsorlar, bir Youtuber ile çalışmak istediklerinde onun iletişim bilgilerine çoğu zaman Youtube kanallarında bulunan bu kısımdan ulaşırlar. Özellikle Youtube üzerinden para kazanmak istiyorsanız kanal açıklamanıza iş e-mailinizi bırakmalı ve Youtube dışında sahip olduğunuz sosyal medya hesaplarını Youtube kanalınıza bağlamalısınız ki bu tür şirketler size Instagram, Facebook, Twitter üzerinden de ulaşabilsinler.

Video Açıklamalarında Olmazsa Olmaz: Anahtar Kelimeler

Video açıklamaları, videolarınızın daha çok insana ulaşmasını sağlayan en önemli faktördür. Video açıklamalarınız düzenli ve sade bir dille yazılmalıdır. Video açıklamalarınızı oluştururken en çok dikkat etmeniz gereken nokta ise video açıklamanızda olabildiğince anahtar kelimelere yer vermektir. Anahtar kelimeler çoğunlukla videonun içeriği ile alakalı herhangi bir şey olabilir. Oyun videoları çeken bir youtuber iseniz, videonuzda yer alan oyunun adını, kendi adınızı ya da kanalınızın adını, son olarak da video içinde tekrar tekrar kullanılan kelimeleri video açıklamanızda geçirmeniz gereklidir. Bu kullandığınız anahtar kelimeler, size daha çok abone ve izlenim olarak geri döner. Nasıl mı?

Youtube Anahtar Kelimenin Önemi
Youtube Anahtar Kelimenin Önemi

Youtube algoritmasının en çok odaklandığı faktör, videonun ismi ya da içeriğinizin türü değil, videonuzun açıklamasında bulunan anahtar kelimelerdir. Algoritma anahtar kelimelerin videonun içinde ve yorumlarında ne kadar geçtiğine bakarak söz konusu video hakkında bir varsayım oluşturur. Bu varsayım videonun önerilmeye uygun olmadığı bir video tanısı oluşturması ya da bu anahtar kelimelerin yer aldığı başka videoları izleyenlere bu videonun da önerilmesinin sağlanması olur. Videonuz algoritmanın testini geçtiği gibi video açıklamasında ve video başlığında bulunan anahtar kelimeleri tanıyarak bu videoyu aynı konularda videolar izleyen çeşitli izleyenlerine önererek abone ve izlenim sayınızı arttırır.

Videoların İçeriği Hakkında Özet Bilgiler Verin

Eğer etrafınızdaki başka Youtuber’ları izliyorsanız görürsünüz ki çoğu Youtuber, videolarının altında videolarının içeriğini tanımlayan tek ya da birkaç cümlelik bir özet yazar. Bu özetin uzatılmaması, kısa ve öz olması gereklidir. Video açıklamalarını genelde okuyan pek insan olmaz fakat bu kısa video özetlerinin yazılmasının sebebinin izleyenler ile ilgisi yoktur. Bu sadece Youtube algoritması tarafından başka insanlara önerilmenin farklı bir yoludur. Bu yol birçok Youtuber tarafından kullanılmasına rağmen, her videosunun kısa tanımını yapmak istemeyenler tarafından fazla kullanılmaz. Eğer siz her videonuza bir özet yazmaya üşenmeyecekseniz, bu sizin kanalınızı büyütmeniz için uygun bir yol olabilir.

Video İçeriği Hakkında Bilgi Vermek
Video İçeriği Hakkında Bilgi Vermek

Videonun içeriği hakkında detaylı bilgi vermek, yine tahmin edebileceğiniz gibi videonuzun diğer kullanıcıların ana sayfasında çıkma ihtimalini arttırdığı için önemlidir. Özet içerisinde geçireceğiniz her kelime, bir insanın daha videonuzu görmesine ve izlemesine eşittir. Sahip olduğunuz izlenmenin çok az bir kısmı abone olsa bile her abone büyümenize yardımcı olur. Güzel ve sade yazılmış bir video açıklaması, videonuzu algoritma tarafından bir sürü insanın ana sayfasına çıkardığı gibi trendlere de çıkarabilir. Trendlere çıkmak da bir Youtube kanalı büyütmek için önemli bir husustur, bu kısımda yer alan her video saatler içinde bulunduğunuz bölgedeki her insan tarafından görülebilir ve kanalınıza sizi ve ürettiğiniz içeriği hiç bilmeyen birçok yeni kişiyi katabilir.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.