YouTube Videolarınıza Mükemmel Küçük Resim Oluşturabilecek Uygulamalar

YouTube Videolarınıza Mükemmel Küçük Resim Oluşturabilecek Uygulamalar

Thumbnail olarak da bilinen ve YouTube videolarının izlenme sayısını arttırmaya yarayan küçük resimler, video izleyicilerin gördüğü ilk alan olması sebebi ile SEO için oldukça önemli bir etkendir. Dikkat çekici, farklı ve göze ilk hitap edecek şekilde profesyonelce hazırlanacak Thumbnail, potansiyel olarak videonun izlenme sayısını da arttıracaktır. Küçük resim ya da bilinen adı ile Thumbnail, YouTube’da eklediğiniz videonuzu temsil eden bir kapak fotoğrafıdır. Bu bakımdan kapak fotoğrafı için küçük resim seçmek ya da oluşturmak videonuzun öne çıkarmak konusu kadar önemlidir. YouTube videonuzun yüklenme işleminden sonra kendisi otomatik olarak 3 kare seçimi yapıp bunlardan birini seçmenize olanak tanır. Ancak bunların dışında Canva, Crello, Pinterest gibi YouTube küçük resim yapma programı ile kapak resimleri de oluşturabilirsiniz. İzleyici sayısını arttıran YouTube küçük resim oluşturucu uygulamalar ile göz alıcı tasarımlar oluşturabilir, YouTube seyircilerinin küçük resminize tıklamadan ve videonuzu izlemeden geçip gitmesinin önüne geçebilirsiniz.

Youtube
Youtube

YouTube için İyi Bir Küçük Resim Nasıl Olmalı?

Görsel anlamda hazırlanan iyi bir YouTube küçük resim diğer video resimleri arasından sıyrılıp seyircilerin dikkatini çekeceği için videonun izlenmesi açısından önemli bir etkendir.  Daha önce oluşturmuş olduğunuz videolarınız ya da canlı yayın içerikleriniz için hemen Küçük resimler oluşturabilir, videolarınız özgün ve yaratıcı kimliğini ön plana çıkarabilirsiniz. Kendi küçük resmini yapabilmeniz için belirli kriterlere uygun olarak yapmalısınız. Özel olarak yapacağınız YouTube küçük resim boyutu olabildiğince büyük tasarlanmalı. Boyutu maksimum 2 MB sınırında seçilmelidir. 1280x720 çözünürlüğünde ve minimum 640 piksel genişliğine sahip bir görsel seçmek iyi olabilir. Resim formatları, JPG, PNG, JPEG ya da GIF uzantısında olmalıdır.  Genel olarak YouTube oynatıcıları ve önizlemeleri  16:9 en boy oranında tercih edilmektedir. Siz de YouTube küçük kapak resminizi bu orana sahip ekran boyutlarına entegre görseller oluşturarak uyumlu bir küçük resim oluşturabilirsiniz.

YouTube İçin Küçük Resim Nasıl Eklenir?

Videonuzdan anlık bir görüntü gösteren küçük resimler, videonuz ile ilgili ön gösterimler sunmaktadır. YouTube küçük resim ekleme alanında size videonuz ile ilgili otomatik olarak seçenek sunabiliyor. Am bu seçenekleri tercih etmezseniz de birbirinden farklı uygulamalar ile de kendi özel küçük resminizi yapabilmeniz mümkündür. YouTube videoya küçük resim ekleme için belirli adımlar bulunmaktadır. Bu adımlar:

  1. Öncelikle çekmiş olduğunuz içeriğinizi paylaşmak için YouTube Studio’da oturum açın.
  2. Sol tarafta yer alan menülerden İçerik menüsünü seçiniz.
  3. Kanal İçeriği alanında yüklediğiniz videoları görebilirsiniz. Videonun küçük resmine ya da uygulama adı üzerine geldiğinizde Ayrıntılar sekmesine tıklayarak videonun içerisine giriniz.
  4. Video Ayrıntıları bölümünde Küçük resim alanında videonuzun içeriği için otomatik olarak oluşturulmuş bir küçük resim seçebilir ya da yükleyebilirsiniz.
  5. Yükleme işlemi bittikten sonra sağ üstte yer alan Kaydet butonu ile videonuz için küçük resim kaydedebilirsiniz.

Küçük Resim Ekleme Politikaları

YouTube küçük resim yapma bir videonun başlığı kadar önemlidir. İlgi çekici bir videodan daha ilginç olan şey çektiğiniz videoya tıklanacak ölçüde ilgi çekici bir küçük resim kapak fotoğrafı bulmaktır. Bunun için etkileyici ve insanda merak uyandıracak bir yüz ifadesi kullanabilirsiniz. Küçük resminizin üzerinde büyük ve kalın puntolu metinler ekleyebilirsiniz. Küçük resimde zıt renkler ile kontrast yakalayabilir, metin vurguları ile yazıları öne çıkarabilirsiniz. Ancak YouTube küçük resim ayarlama konusunda dikkat edilmesi gereken ilk şey Topluluk Kuralları politikalarına uygun küçük resimler eklenmesidir.  Aşağıda belirtilen içeriklere sahip bir küçük resim konulmaya çalışıldığında YouTube güvenliği sağlamak adına Topluluk Kurallarını ihlal eden resimleri kaldırarak izin vermez.

  • Çıplaklık
  • Şiddet
  • Nefret Söylemi
  • Rahatsız edici zararlı ve tehlikeli içerikler

Bu ve bunun gibi politikaları ihlal eden ve etmese bile tüm kitleler için uygun olmayan küçük resimler YouTube tarafından incelenerek yaş kısıtlaması, kaldırma veya kanala ihtar gibi işlemler yapılır.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.