Youtube Para Kazanma Şartları 2021

Youtube Para Kazanma Şartları 2021

Youtube para kazanma 2021 yılında artık gelişmiş bir sektör olarak varlığını sürdürmektedir. Neredeyse 10 yıldır kazanç şekli olarak görülen, videolar çekmeyi ve paylaşmayı seven insanların gelir kaynağı olan Youtube para kazanma şartları yenilenmiş bir şekilde karşımıza çıkıyor. 2021 Youtube para kazanmak için gerekenler ise şu şekildedir:

  1. 4000 izlenme saati doldurulmuş olmalıdır. Şartlar arasında belki de en zoru olan izlenme süresinin doldurulmasıdır.
  2. Özgünlükten ödün verilmemesi gerekir. Videoların ve ses efektlerinin özgün olması daha başarılı olmanıza ve daha kolay para kazanmanızı sağlar.
  3. 1000 abone şartı, para kazanmak için mutlaka yerine getirilmelidir.
  4. 3 telif hakkı yememiş olmak gerekiyor. Kanal açmak için bu şart sağlanmalı ancak para kazandıktan sonra da ihmal edilmemesi gereken bir kuraldır.  3 tane telif yerseniz kanalınızın otomatikman kapatılacağını bilmeniz gerekiyor.
  5. Adsense hesabına sahip olunmalıdır.Bu sistem Google’ın yayıncılara sunmuş olduğu bir gelir kapısıdır.
  6. Ödeme almaya aykırı durum olmamalıdır. Engel varsa banka hesabı açamaz ve gelir elde edemezsiniz.

Youtube Para Kazanma Nasıl Olur?

Youtube Para Kazanma Yolları
Youtube Para Kazanma Yolları

Dünya genelinde yaklaşık 2 milyar Youtube kullanıcısı bulunmakta ve her dakikada bir içerik yüklenmektedir. Para kazanmanın birçok yolu vardır. Reklamlar ve sponsorlar geliri artırmada ciddi rol oynayan unsurlardır. Youtube para kazanma başvuru yapmak ise Youtube’da oturum açtıktan sonra sağ üst köşede bulunan Profil fotoğrafınıza tıklayarak Youtube Studio seçilir ve açılan sayfadaki sol menüden Para Kazanma seçeneğine tıklanır. Para kazanma şartlarını sağladığınızda artık para kazanmaya başlayabilirsiniz. Peki nasıl para kazanılır? Öncelikle Youtube kanalınızda kendi ürünlerinizi satabilirsiniz. Videolarınız izlendikçe ve takipçi sayınız arttıkça reklamlar alabilir ya da sponsorlu içeriklere videolarınızda yer vererek gelirinizi artırabilirsiniz. Ayrıca lisanslı içerik üretmek son zamanlarda para kazanmak için Youtuberlar tarafından oldukça yaygın bir şekilde yapılmaktadır. Lisanslı içerik, daha önce hiç yapılmamış bir video yapmak demektir. Bu nedenle yaratıcı fikirler üretmek ve bunları uygulamaya koymanız gerekiyor. Çektiğiniz video için Video Panelinden lisans talebinde bulunabilir ve lisansı alarak telif hakkına sahip olabilirsiniz.

Youtube Para Kazanma Yöntemi Nelerdir?

Youtube para kazanma sistemi belirli aşamaların yer aldığı ve uyulması gereken kriterler sağlandıktan sonra para kazanmaya başlanılan bir Youtube para kazanma sistemidir.

Youtube’dan para kazanmak için çeşitli yöntemler vardır. Ürünlerinizi satmak ya da reklamlar dışında Youtube son güncelleme ile Katıl seçeneğini kullanıcılarına sunmuştur. Bu özellik sayesinde kullanıcılara özel olarak video ve içerik dokümanları hazırlayabilir ve onlardan para kazanabilirsiniz. Lisanslı bir içerik ürettiğiniz zaman telif hakkı size ait olduğu için  başka biri videonuzu kullandığında elde ettiği gelirden siz de belli bir oranda pay alırsınız. Aynı zamanda bağış yöntemi sayesinde de para kazanmak mümkündür. Youtube para kazanma etkinleştirme ve Youtube’dan para kazanmak için uyulması gereken kriterler yerine getirilmelidir. Öncelikli olarak 4000 izlenme saati tamamlanmalı ve 1000 aboneye ulaşmış olmanız gerekiyor. Diğer kriterlerde tamamlandığında para kazanma etkin hale gelecek ve videolarınızdan ek gelir elde edebileceksiniz.

Youtube Para Kazanma Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Youtube para kazanma 2021 yılında yeni kriterler belirlemiş ve kullanıcılarının bu kriterlere uyması halinde para kazanmalarına olanak sağlamıştır. Youtube para kazanma taktikleri arasında kanalınızın stilini doğru seçmek ve stile uygun isimlendirme yapmak gelir. Yayın planı oluşturulmalı ve düzenli bir yayın akışı sağlanmalıdır. Videoların kaliteli olması için ihtiyaç duyulan en önemli ekipmanlar aydınlatma ve ses sistemidir. Aynı zamanda 4K kayıt yapabilir ve bu sayede daha fazla tanınabilirsiniz. Videolarınıza içeriğe uygun etiketler ekleyebilir ve içerik hakkında açıklama yazabilirsiniz. Bu sayede kullanıcıların daha fazla dikkatini çekersiniz. Videolarınızı tanıtmayı asla atlamamak gerekiyor. Sosyal medya araçlarında videolarınızı tanıtmaya ve yayınlamaya devam etmelisiniz. Youtube ile para kazanma düşüncesini hayata geçirdiğinizde ilk olarak para kazanmaya odaklanmak sizi yıpratabilir. Bu nedenle sabredin ve zamana bırakın. Zamana bırakırken abone sayısını artırmaya ve görüntülenme sayısını yükseltmeye gayret edin. 4000 saat izlenme süresini hile ya da illegal yollardan doldurmak hesabınızın kapatılmasına neden olabilir. Bu nedenle yanlış yollara başvurmayın.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.