Youtube Makyaj Kanalı Açarken Bilmeniz Gerekenler

Youtube
Nov 2, 2020
Youtube Makyaj Kanalı Açarken Bilmeniz Gerekenler

YouTube platformu, genel olarak bakıldığında arama motorları ile aynı özelliklere ve yöntemlere sahiptir. Fakat YouTube'de ön plana çıkan sistem; içerik sisteminin sunum şekli ve kitlelere nasıl ulaştığıdır. Yapılan araştırmalara göre 2018 senesinde YouTube platformunu kullanan 1,5 milyar kişi sisteme üye olup imkânlardan yararlanmıştır.

Türkiye’de ve Dünya genelinde hızlı bir şekilde yaygınlaşan YouTube platformuna internete giriş yapan her iki kişiden birinin ziyaret ettiğini biliyor muydunuz? Kimileri için YouTube platformu; geleceğin televizyonudur. YouTube'u önemli bir platform hale getiren avantajlardan bir tanesi; platformun kullanıcılarına kazanç sistemi imkânı ile para kazandırmasıdır. Bu sistemin dallarında biri olan Youtube makyaj kanalı alternatifleri ise oldukça fazladır. Bu nedenle içerik üreticilerin bir kısmı makyaj kanalı aracılığıyla içerik üretime doğru yönelmektedir.

Youtube Makyaj Kanalı Açmak İstiyorsanız Işıklandırma Çok Önemli

Makyaj Kanallarında Işıklandımanın Önemi
Makyaj Kanallarında Işıklandımanın Önemi

Youtube makyaj kanalı açmak isteyen kişilerden biriyseniz, videonun çekileceği mekânın tasarımı, ışıklandırması ve bir de samimiyetti oldukça önemlidir. Bu sebepten ötürü; mekân tasarımınız çok karanlık olmaması gerekir. Mekânda kullanacağınız objeler sade olmasıyla birlikte, oldukça az objeye yer verilmelidir. Ancak vücudunuzun arka planında kalan bölümde hoş tablolara, ışıklandırmalara yer verebilirsiniz.

Mekân tasarımına tekrar değinecek olursak, makyaj konseptine uygun olarak yüz bölgesinin ön plana çıkması gerekir. Bu nedenle yüzünüzü karartacak bir ortamda bulunmayınız, ancak zorunlu nedenlerden dolayı karanlık bir odaya sahipseniz; yüzünüzü aydınlatacak bir şekilde ışıklandırma sistemini tercih etmeniz önerilir. Youtube makyaj kanalı konseptiyle içerik üreten kişilerin, başlangıçtan ileri seviyeye kadar tercih ettikleri 3 içerik yöntemi olmaktadır. Bu yöntemler;

  1. İlk Videonuz:

Genel olarak bakıldığında YouTube içerik üreticileri ilk video yerine ''Kanal Tanıtım Videosu'' demeyi tercih ederler. Bu videoda kendinizi, kanalınızın içeriğini ve izleyicilerinize sunacağınız videoların amacını detaylı bir şekilde aktarmalısınız. Bu sayede birçok kullanıcıyı kendinize çekebilirsiniz.

2. Video Kurulumu ve Seo:

Doğru kelimeler, noktalama ve cümle uyumlarını doğru bir şekilde kullanmak; videolarınız birçok diğer videoların önünde olacaktır. Aynı zamanda videonuz bir seriye dahil olacaksa, başlık ve açıklamalar için bir düzen oluşturabilirsiniz.

3. Enerji ve Kişilik:

Videolarınızda hiçbir şekilde sakin olmayın! Heyecanlı ve enerjik bir yapıya sahip olmanızın, abonelerinize çok etkisi olacaktır. Bu nedenle yüksek sesli, esprili ve enerjik bir şekilde konuşmanız çok önemlidir.

Yüksek Aboneli Youtube Makyaj Kanallarını İnceleyin

Yüksek Aboneli Makyaj Kanalları
Yüksek Aboneli Makyaj Kanalları

Youtube makyaj kanalı açan ve abone sayısı oldukça fazla kişilerin, yaptıkları işi inceledikten sonra abone sayısına bakarak fikir edinebilirsiniz. Abone sayısı olarak popülerleşen bir kişinin ilk yayınladığı videoya bakınız, daha sonra birkaç video daha izleyerek hangi konseptlerde içerik ürettiklerini ve videolarda hangi konulara değindiklerine bakabilirsiniz.

Kanal sahiplerin sıklıkla merak ettikleri konu şudur; aynı içeriğe sahip bir video iki kişide mevcut olarak bulunurken, birinin yüklediği video 100-5000 görüntüleme elde edebilir. Ancak diğer video 100.000 görüntülemeye ulaşmakta ve bunun en büyük nedeni; o videonun daha önceden yayınlanmış olmasıdır.  Bu nedenle takip edeceğiniz YouTube makyaj kanal konseptine uygun olan kanallar ile aynı içeriğe sahip videoları yüklemeyiniz. Ancak fikir edinebilir ve bu fikirleri farklı fikirleriniz ile birleştirerek videolarınızda yer verebilirsiniz.

Türkiye'nin En Çok Takip Edilen Youtube Makyaj Kanalları

Türkiye'de En Çok İzlenen Makyaj Kanalları
Türkiye'de En Çok İzlenen Makyaj Kanalları

Günümüzde birçok kişi makyaj konseptine uygun olan videoları sıklıkla izlemektedir. Bu nedenle abone sayısı yüksek olan kişilerin sadece videolarına değil; aynı zamanda samimi olup olmadıklarına bakılmaktadır. Bu sebepten ötürü Türkiye’de birçok kişi sevilerek izlenmektedir. Türkiye’de en çok takip edilen YouTube makyaj kanalları şu şekilde sıralanabilir;

  • Danla Biliç
  • Merve Özkaynak
  • Duygu Özaslan
  • Alp Kavasoğlu
  • Rıfat Yüzüak

Gibi birçok YouTuber makyaj konseptine uygun videolar üretmektedir. Bu nedenle makyaj kanalı açmadan önce, yapmanız gereken ilk şey; ismi geçen YouTube fenomenlerin içeriklerine göz atmaktır.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.