Mikro Influencer Nasıl Büyür?

Influencer
Oct 8, 2020
Mikro Influencer Nasıl Büyür?

Aktif bir sosyal medya kullanıcısı olmasına rağmen geniş bir takipçi kitlesine sahip olmayan influencer kişiler, mikro influencer olarak adlandırılır. Takipçileri ile sürekli olarak etkileşim halinde olan bu influencer grubu, iş birliği yaptıkları markaların etkileşimini de büyük oranda artırır. Paylaşımlarına, yorumlarına ve düşüncelerine en çok güvenilen influencer grubu olarak da adlandırmak mümkündür. Her ne kadar olumlu özelliklere sahip olsalar da az reklam ve iş birliği elde etmeleri sonucu büyüme yolunda ilerlemeyi tercih ederler. Mikro influencer kişilerin, sosyal medyada büyümesini yani ‘’mega’’ hale gelmesini sağlayacak pek çok yöntem bulunur. Bu yöntemleri uygulayarak sosyal medya hesabınızı büyütebilir, reklam gelirlerinizi de artırarak takipçi kitlenizi büyütebilirsiniz.

İlginizi Çekebilir: Influencer Nasıl Olunur? Tüm Detaylar

Mikro Influencer Olarak Takipçi Sayınıza Değil Katılım Oranınıza Odaklanın

Katılım Oranını Yüksek Tutun
Katılım Oranını Yüksek Tutun

Sosyal medya hesaplarınızı etkili bir biçimde büyütebilmek, daha geniş bir takipçi kitlesine ulaşabilmek için izlemeniz gereken bazı yöntemler söz konusudur. Mevcut takipçi sayınızın nasıl artacağını düşünmek yerine açtığınız canlı yayınlara, paylaştığınız video altına gelen yorumlara ve hikayelerinize gelen yanıtlara odaklanmanız gerekir. Bu sayede amacınızın yalnızca takipçi sayısını arttırmak olmadığını kanıtlamış olursunuz. Mikro influencer kişiler, influencer grupları arasında en çok takipçi etkileşimi alan grup olarak bilinir. Bu sebeple takipçi sayınız yerine öncelik vermeniz gereken başka konular bulunur. Çoğu zaman markalar, bu hesaplara yatırım yapmak istediklerinde katılım oranlarını hesaplamaya çalışır. En yüksek oran olarak belirtilen %6’yı elde etmeyi başarmış influencer hesapları arasında büyük oranda mikro influencer kişiler yer alır. Katılım oranı influencer kişilerin almış olduğu beğeni, yorum ya da hikaye yanıtı gibi eylemlerle doğru orantılıdır. Organik bir takipçi kitlesi elde eden mikro influencer grubu rahatlıkla yüksek katılım oranı yakalayabilir. Beğeni sayısının yüksek olması için çok fazla takipçi sayısına ihtiyaç olmamasının en büyük sebeplerinden biri, mevcut olan takipçi kitleniz ile düzenli bir şekilde etkileşim halinde olmanızdır.

Özgünlüğünüzü Geliştirin

Özgün Olun
Özgün Olun

Sosyal medya üzerinde başarılı olmayı arzu etmeniz son derece doğaldır. Bu başarıyı sağlamak adına çeşitli yöntemler deneyebilirsiniz. Kaliteli bir takipçi kitlesi elde etme amacıyla özgünlüğünüzü geliştirmeniz gerekir. Kendinize belirlemiş olduğunuz alan üzerinde birbirinden kaliteli ve özgün içerikleri takipçileriniz ile paylaşmanız, sayfanızın da büyümesine neden olacaktır. Mikro influencer olarak büyümeyi arzu ediyorsanız paylaşımlarda bulunduğunuz alan hakkında daha detaylı araştırmalar yapmanız gerekebilir. Bu araştırmalar sonucu çeşitli videolar ve fotoğraflar çekip takipçileriniz ile paylaşmanız hesaplarınızın giderek özgünleşmesine ortam hazırlayacaktır. Hangi sosyal medya platformunda ağırlıklı olarak aktifseniz, o platformda daha önce yapılmamış olanları denemeniz gerekir. Bu bir farkındalık projesi ya da takipçileriniz ile ortak bir çalışma olabilir. Düzenli olarak ürettiğiniz içerikleri çeşitli araştırmalar yoluyla özgün kılmak, sayfanızı ve sizin influencer kimliğinizi geliştirmeye yönelik adımlar arasında yer alır. Örneğin sağlıklı yemek tarifleri ve temiz beslenme ağırlıklı bir sosyal medya hesabına sahipseniz özgünlüğünüz yemek üzerine olabilir. Sahip olduğunuz hesapta ağırlıklı olarak hangi konu hakkında paylaşımlarda bulunuyorsanız tercihiniz o alanda yapacağınız özgün paylaşımlardan yana olmalıdır. Bu sayede arzu ettiğiniz büyümeyi gerçekleştirerek sayfanızı daha da kaliteli bir hale getirebilirsiniz.

Kitlenizi Dinleyin ve Güven Oluşturun

Kitlenizi İyi Dinleyin Güven Verin
Kitlenizi İyi Dinleyin Güven Verin

Çeşitli sosyal medyalarında başarılı olmak, hesaplarınızı geliştirmek istiyorsanız takipçi kitlenizin size karşı güven duyması son derece önemlidir. Bu sebeple mikro influencer kişiler sosyal medya hesaplarını büyütmeyi arzu ediyorsa içerik üretirken takipçilerinin güvenini zedelememeye gayret göstermelidir. Çeşitli markaların sizlere yaptığı iş birliği tekliflerini kabul ettikten sonra bazı noktalara dikkat etmeniz gerekir. Markaların ürünlerini kitleniz ile paylaşmadan önce, mutlaka ürünü denemeli ve yorumlarınızı takipçileriniz ile dürüst bir biçimde paylaşmalısınız. Aksi takdirde takipçi kitlenizin size olan güveni sarsılabilir, bu da zamanla takipçilerinizin azalmasına neden olabilir.

Okuma Önerisi: Influencer Olmak İsteyenler İçin İçerik Önerileri

Güven oluşturmak kadar takipçi kitlenizin söylediklerine kulak vermeniz sayfanızın büyümesi ve gelişmesi açısından önemlidir. Takipçilerinizin düşüncelerine önem göstermek, onların yapmış olduğu yorumlara cevap vermek güven oluşturma açısından gerekli bir adımdır. Sosyal medya üzerinden paylaştığınız fotoğraf ya da videoların açıklama kısmına takipçilerinizin düşünceleri önemsediğinize dair yazılar yazabilirsiniz. Takipçi kitlenizin size DM yoluyla attığı mesajlarda ya da yorumlarda bulunan istek ve önerileri uygulamak, rahatça güven oluşturmanızı sağlayacaktır. Bu sayede hesabınızın kalitesini arttırmış olup, rahatça bir büyüme gerçekleştirebilirsiniz.

Diğer Influencerlarla İşbirliği Yapın

Influencer İş Birliği
Influencer İş Birliği

Sevdiğiniz ve takip ettiğiniz bir sürü influencerın çıkış ve yükseliş hikayelerini araştırırsanız, bir sürü influencerın kendi başlarına büyük bir patlayış yaşamadıklarını, bu yolda etraflarındaki çeşitli influencerlar ile etkileşim halinde olup onlarla sıklıkla işbirliği yaparak geldikleri noktaya ulaştıklarını göreceksiniz. Bu tabii ki söz konusu influencerın o noktaya sadece etrafındaki ünlü isimler sayesinde ulaştığı anlamına gelmez ve bu şekilde algılanması yanlıştır.

Etrafındaki faktörler her ne kadar kendisine yardım etse de bir influencer kendi kitlesini kendisi oluşturur. Başka bir influencer sayesinde çıkış yaşayabilirler fakat gerçekten sevilen bir isim haline gelmişlerse, bu çıkış uzun süreli bir hale gelir. Bir mikro influencerın böyle bir şekilde kendisine dikkat çekmesi ahlaki açıdan yanlış bir davranış değildir. Aksine bir mikro influencer için iletişim sağlayabildiği büyük isimlerle işbirliği yapması ya da yapmak istemesi oldukça doğal bir durumdur.

Büyük bir influencer ile gerçekleştirilebilecek işbirliği, bir mikro influencer için kaçırılamayacak bir fırsattır. Bu yüzden bir mikro influencer, bir işbirliği içinde kendini daha büyük bir kitleye tanıtmak ve yaptığı işin reklamını yapmakta serbesttir. Fakat daha önce de bahsettiğimiz gibi, diğer influencerlardan gelen kitle, sadece reklamını yapılan içerik iyi ise mikro influencer ile kalır. Ürettiğiniz içerik kaliteli değilse söz konusu mikro influencer, kısıtlı bir süre ilgi görecek ve zaman içinde bu ilgiden de mahrum kalacaktır.

Adverport, micro influencerların diğer ınfluencerlar ile işbirliği yaparak hesaplarının tanıtımlarını yapmalarına olanak sağlar. Aynı zamanda reklam veren ile ınfluencerları bir araya getiren Adverport, bu iki taraf arasında doğrudan köprü oluşturabilmektedir. Bu sayede micro influencerlar kendi hesaplarını büyütebildikleri gibi ek gelir elde etme şansı yakalarlar.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.