Instagram'dan Alışveriş Yapabileceğiniz Gönderilerle Nasıl Para Kazanılır?

Instagram
Mar 29, 2021
Instagram'dan Alışveriş Yapabileceğiniz Gönderilerle Nasıl Para Kazanılır?

Kişisel kullanım dışında Instagram, para kazanmak ve ticaret yapmak amacı ile çok sık kullanılan bir sosyal medya platformu olmaktadır. Birden fazla Instagram para kazanma yolları bulunmaktadır. Yüksek sayıda takipçi ile reklamlardan para kazanmak mümkündür. Aynı zamanda satış yapan ve ticari amaçlı sayfalar da bulunmakta ve bu sayede para kazanılmaktadır. Öncelikle takipçi sayısı fazla olmalı ve takipçilere uygun içerikler üretilmelidir. Kitap, dergi gibi eşyalar satılırken bunların kapak fotoğraflarını paylaşmalı, eğitim videolarından para kazanmak amacınız varsa ilk olarak 15 saniyelik videosunu çekmeli ve paylaşmalısınız. Mizah temalı aktif hesaplar, aktif olarak oldukça fazla gelir elde edebilmektedir. Çok fazla takipçiye sahip bu sayfaların kazandıkları gelir de epey fazla olmaktadır. Siz de takipçi açısından zengin bir profile sahipseniz ve aktif bir hesabınız varsa reklam teklifleri alabilir ve Instagram’dan para kazanabilirsiniz.

instagramalisveris

Instagram Para Kazanma Yolları

Instagram para nasıl kazanılır sorusu günümüzde birçok Instagram kullanıcısı tarafından merak edilmektedir. Para kazanırken öncelikle fiziki bir ürün mü yoksa dijital tarzda ürünler mi satılacak buna karar vermek gerekir. Sahip olduğunuz takipçileri göz önünde bulunarak satış yapmak daha doğru bir strateji geliştirmenizi sağlar. Örneğin; kadın yoğunlukta takipçileriniz var ise kıyafet, takı, ayakkabı gibi ürünleri sayfanızda satışa sunabilirsiniz. Sporculardan oluşan bir sayfada spor malzemeleri, kıyafetleri tercih edebilirsiniz. Ürününüzü satmadan önce lansman yaparak onu tanıtmalı ve takipçilerinizde merak uyandırabilirsiniz. Heyecanı ve merakı artırmak için ürüne özel hashtag kullanabilir, ürüne ait reklamlar hazırlayabilirsiniz. Potansiyel müşterilerin memnuniyet fotoğraflarını profilinizde paylaşabilirsiniz. Para kazanmanın bir başka yolu da instagram hesabı satmaktır. Etkileşimi yüksek olabilecek hesaplar oluşturarak satışını gerçekleştirebilirsiniz.  Reklam alarak da gelir elde edebilir ve takipçi arttırarak daha fazla gelir elde edebilirsiniz.

Instagram’da Alışveriş

Instagram’da ürün ve fikir satarak; danışmanlık yaparak, reklam alarak para kazanabilmek mümkündür. Peki Instagram alışveriş nasıl yapılır? Şimdi bu sorunun cevabına bir bakalım.. Instagram alışveriş özelliği, küçük büyük tüm ticari işletmeler tarafından tercih edilmektedir. Instagram alışveriş özelliği açılırken onay alınması gerekiyor. Alışveriş yap butonunu aktif etmek için;

  • Hesabınızın ticaret ilkelerine uygun, işletme profiline sahip bir hesap olmalıdır.
  • Hesabın facebook işletme sayfası bulunmalıdır.
  • Facebook ürün kataloğunu işletme profili ile bağlanmalıdır.
  • Katalog onaylandıktan sonra hesap onaylanır.

Instagram’da alışveriş yapan kullanıcıların da dikkat etmesi gereken unsurlar bulunur. Satılan ürünler detaylı bir şekilde incelenmeli ve  muadilleri ile karşılaştırılmalıdır. Sitenin satış yapma olanaklarına da dikkat edilmelidir. Öncelikle alışveriş yapmadan ödeme şeklini göz önünde bulundurun ve iade değişim imkanlarını da dikkate alın. En doğru sayfayı bu nitelikleri dikkate alarak takip edebilir ve ürünlerini güvenle satın alabilirsiniz.

Instagram’da Para Kazanırken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

İster reklam ister ticaret.. Instagram’dan para kazanmak herkesin aklına gelen ama ya cesaret edemediği ya da sadece hayallerinde kalan bir plan olarak kalmaktadır. Instagram para kazanma şartları göz önüne alındığında dikkat edilmesi gereken nitelikler vardır. Öncelikle her işte olduğu gibi Instagram’da da para kazanırken sabırlı olmak gerekiyor. Takipçi kazanmak, beğeniler almak, gönderiler paylaşmak ve reklam alarak para kazanmak, belli aşamalardan geçmeyi gerektirir. Bu nedenle sabırla profilinizi geliştirmeli ve üretmeye devam etmelisiniz. Hemen para kazanmak istiyorsanız hayal kırıklığına uğrayabilirsiniz. Para kazanabilmenin şartlarından biri takipçi sayınızdaki artıştır. Takipçilerin etkileşimi de iyi derecede olmalıdır. Sayfa açarken amacınızı iyi analiz etmek gerekiyor. Konu ile ilgili araştırmalar yapmalı ve ona uygun paylaşımlarda bulunulmalıdır. Sayfanızda kaliteden kesinlikle ödün vermemek gerekiyor. İşini kaliteli yapan sayfalar, mutlaka daha fazla takipçi kazanacak ve diğer sayfalara göre daha göz önünde olacaktır. Takipçi etkileşiminizi maksimize etmek ve sayfanızın tanıtımını yaparak, hedef kitlenizin alışveriş alışkanlıklarını şekillendirmek için siz de Adverport’tan ihtiyacınız olan desteği alabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.