Instagram Reels Nedir ve Reels Videoları Nasıl Düzenlenir?

Instagram
Apr 12, 2021
Instagram Reels Nedir ve Reels Videoları Nasıl Düzenlenir?

Instagram Reels, kullanıcıların 30 saniyelik video çekmesine olanak sağlayarak, kişilerin yaratıcı görseller ortaya çıkarmasına yardımcı olan bir Instagram özelliğidir. Video çekmeye meraklı olan kişiler için oldukça eğlenceli bir özellik olan Reels; ses, efekt ve yaratıcı araçlarla da düzenlenerek kullanıcıya hareketli fotoğraf gibi birbirinden farklı özellikte video imkanı da sunar. Bu yeni uygulama, story gibi 24 saat sonra silinebilen formatta da yüklenebildiği gibi gönderi olarak profilinizde de kalıcı olarak durabilir. Ayrıca Reels videosu çeken kişiler profillerinde Reels bölümünün olduğunu da fark edecekler. Keşfet sekmesinde de yeni bir bölüm olarak karşımıza çıkan Reels alanında, Instagram Reels video paylaşma yapan birçok profil görülebilmektedir. Açık hesaplarda paylaşılan Reels videoları herkes tarafından görüntülenebilmekte ve paylaşılabilmektedir.

instagramreelsvideodüzenleme

Instagram Reels Videoları Nasıl Yapılır?

Instagram, dünyada birçok üyesi olan TikTok’a benzer olarak çıkardığı yeni özelliği olan Reels’ı kullanıcılarına tanıttığında herkes, Instagram Reels nasıl yapılır sorusunun cevabını aramaya başladı. Instagram’ın kendi kamera bölümünde yer alan bu özellikte 30 saniyelik videolar çekebilir ve efektler ekleyerek keyifli zamanlarınızın yer aldığı bu videoyu takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Peki çok fazla ilgi duyulan Instagram Reels nasıl çekilir sorusunun cevabına bir göz atalım. Öncelikle telefonunuzda bulunan Instagram uygulaması açılır. Daha sonra Reels videosu oluşturmak için artı (+) sekmesine tıklanır. Bu sayfada hikaye, canlı ve Reels olarak gönderi paylaşım seçenekleri mevcuttur. Bunun yanı sıra Instagram ana sayfasında iken sayfayı sağa doğru kaydırmak da hikaye ve Reels seçeneklerinin yer aldığı sayfayı açacaktır. Bu sayfada Reels olanı seçiyoruz ve başlat diyerek videoyu oluşturmaya başlıyoruz. Film rulosundan da daha önce çektiğiniz videoları ekleyebilir, kırpma ve silme işlemleri ile yeni bir Reels videosu oluşturabilirsiniz.

Instagram Reels’ta Bulunan Düzenleme Araçları

Yaratıcı ve eğlenceli videolar çekmek, 30 saniyelik hareketli fotoğraflar oluşturmak Instagram Reels özelliği sayesinde artık çok kolay. Sadece kişisel kullanım amacı ile kullanmanın dışında, içerik üreticisi olmak ve kendini bu alanda geliştirmek isteyen Instagram kullanıcıları da bu özelliği fazlasıyla kullanmaktadır. Instagram uygulamasının kamera bölümünde yer alan bu özelliği kullanırken farklı araçlar ekleyerek düzenleme işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz. Hikayelere ses ekleyebilmenin mümkün olmasının yanında Reels videolarına da ses eklemek mümkündür. Instagramın müzik kütüphanesi kullanılarak aradığınız şarkıyı videonuza ekleyebilir ya da orijinal kendi sesiniz ile de videonuzu tamamlayabilirsiniz. Herkese açık hesaplarda kullanılan orijinal ses, başka hesaplarda da kullanılabilmektedir.  Düzenleme seçeneklerinde Artırılmış Gerçeklik efektleri de yer almaktadır. Efektlerden size uygun olanı seçebilir, videonuzu istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz. Aynı zamanda hız ayarı yaparak da videonuzu ve eklediğiniz seslerin hızında değişiklik yapabilirsiniz. Hizalama ve zamanlayıcı araçlarını da kullanabilir ve videonuzda kesintisiz bir geçiş sağlayabilirsiniz.

Sıra Geldi Birbirinden Güzel Reels Videolarını Paylaşmaya
Sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, her yaştan kullanıcının aktif bir şekilde yer aldığı bir platform olmaktadır. İnsanlar bu platformda keyifli vakitlerini ve duygularını fotoğraf ya da videolar ile paylaşmaktadır. Sürekli yenilenen ve güncellenen uygulama, son olarak da Instagram Reels video yükleme özelliği ile kullanıcılarına kendilerini rahatça ifade edebilecekleri, eğlenebilecekleri ve keyifli dakikalar geçirebilecekleri bir alan sunmaktadır. Hazırlanan ve paylaşıma hazır Instagram Reels nasıl paylaşılır, bir de bu sorunun cevabına bakalım. Kaydettiğiniz ve arkadaşlarınızı etiketleyerek paylaştığınız Reels videonuz profilinizde Reels sekmesinde yer almaktadır. Aynı zamanda akışta paylaşılan videolar profilinizdeki ana sekmede de yer alır. Herkese açık hesaplarda Keşfet bölümündeki Reels bölümünde videolar paylaşılabilir. Hashtag ve şarkı kullanılan herkese açık hesaplarda o şarkı ve eklenen özelliklerin olduğu sayfalarda da videolar görüntülenebilmektedir. Gizli hesaplarda Reels videoları sadece takipçiler ile paylaşılır. Orjinal sesler başka hesaplar tarafından kullanılamaz ve takipçisi olmayan kişiler ile paylaşılamaz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.