Instagram Keşfete Nasıl Düşülür?

Instagram
Apr 5, 2021
Instagram Keşfete Nasıl Düşülür?

Son yılların en popüler sosyal medya platformlarından biri olan ve yaklaşık 1 milyarın üzerinde kullanıcısı bulunan Instagram uygulamasını, her gün 10 kullanıcıdan 6’sı mutlaka ziyaret ediyor.  Bu kullanıcılar, 2020 verilerine göre ortalama 28 dakika boyunca Instagram’da zaman geçiriyor.  Bu zaman geçirme sırasında kullanıcının kendi profilinde ve arkadaş profillerine ziyaret etmenin yanı sıra Instagram keşfet menüsünde de oldukça zaman geçirilmektedir. Instagram Keşfet, Instagram uygulamasının arama bölümünde karşımıza çıkan bir alandır. Bu keşfet alanı, dünyanın birçok yerinde çekilmiş popüler fotoğraf ve video gönderimlerinden oluşmaktadır. Ayrıca bu alanda yer alan Ara seçeneği ile hesap ya da marka ismi arayabilir, etiket ya da yerler bölümünden aramak istediğiniz kelimeyi yazarak aramanızı gerçekleştirebilirsiniz. Peki popüler gönderilerin gösterildiği ve belirli kategoriler ile filtrelenen Instagram keşfete nasıl düşülür?

instagramkesfet

Instagram Keşfet Etiketleri

Ücretsiz fotoğraf ve video paylaşma uygulaması olan Instagram platformunda paylaşılan bir fotoğraf, video ya da hikayenin daha çok kişiye ulaşmasını ve beğenilmesini istiyorsanız hashtag denilen etiketlere ihtiyaç duyarsınız. Bu etiketler sayesinde gönderinizi sınıflandırabilirsiniz. Hashtag kelime anlamı olarak kısaca bir objenin sınıflandırılması anlamına gelmektedir.  Hashtag sembolü diez olarak okunan (#) sembolünün yanına içeriğiniz ile ilgili anlamlı kelimeler yazılmasıdır. Bu söz öbekleri sayesinde yapılan paylaşımlar daha kolay bulunur, daha fazla kişi ile iletişime geçilir ve takipçi kazanılabilir.  Bunlara ek olarak Instagram keşfet etiketleri sayesinde aranılan bir görseli çok daha kolay bir şekilde bulabilirsiniz. Bu alana gitmek için Keşfet bölümünden arama butonuna tıklayınız. Tıkladıktan sonra Etiketler bölümünden konu etiketleri arayabilirsiniz. Kısa söz öbekleri sayesinde vakit kaybetmeden istediğiniz gönderilere ulaşmanızı sağlayan Keşfet etiketleri, kullanıcıların gönderiler ile daha kolay etkileşime girmesine katkı sağlamaktadır.

Instagram Keşfet Bölümünde Neler Var?

Instagram keşfet algoritması çok çeşitli olduğundan, her kullanıcı için farklı bir Keşfet  çıkmaktadır. Bu farklılığın sebebi sizin ya da  arkadaşlarınızın takip ettiği ve beğendiği her türlü etkileşimden kaynaklanmaktadır. Bunlara ek olarak bulunduğunuz ülkede ya da bölgede daha çok neler popüler ise ve onlar da Keşfet bölümüne düşmektedir. Keşfet bölümünde video ve gönderilerin bulunmasının yanında IGTV, Mağaza, Seyahat, Mimari, Spor, Dekorasyon, Yemek, Sanat, Güzellik ve Müzik gibi pek çok filtre ile de ilgi alanlarınıza yönelik gönderilere bakabilir ve kullanıcılar ile etkileşime geçebilirsiniz. Instagram, sizin ve takip ettiğiniz çevrenin etkileşime girdiği tüm gönderileri sizin karşınıza çıkararak ilgi alanlarınızı çözümlemeye çalışır. Keşfet bölümünde karşınıza çıkan bir yemeği ya da gün batımını beğenirseniz bunlar ile ilgili daha fazla gönderi önünüze sunar. Ya da bir kullanıcının gönderisini beğenirseniz o kullanıcı ile daha fazla sonuç karşınıza çıkaracaktır.

Instagram Keşfette Yerinizi Alın

Instagram keşfete düşme temel olarak hesabını büyütmek, hedef kitlesinin dikkatini çekerek takipçi kazanmak isteyen herkesin arzusudur. Bunun için yapmanız gerekenler ise şu şekilde sıralanabilir:

  1. Instagram, kullanıcıların etkileşimlerini dikkate alarak gönderileri öne çıkarmak üzere dizayn edilmiş bir algoritmayla çalışmaktadır ve burada özellikle ilk 1 saat içerisindeki etkileşimler oldukça önemlidir. Bu noktada keşfete düşmenin bir diğer püf noktası ise öne çıkmasını istediğiniz gönderinin beğeni, yorum ve kaydet etkileşimlerinden yararlanmasını sağlamak olacaktır. Takipçilerinizi bu etkileşimlere yönlendirerek, takipçilerinizi takip eden kişilerin keşfetine ve takipçiniz olmayan ancak takipçilerinizle benzer özelliklere sahip kullanıcıların keşfetine doğru yol alabilirsiniz.
  2. Özgün, dikkat çekici ve yaratıcı içerikler paylaşmak takipçi kitlenizi hareket geçirmenin yanı sıra gönderilerinizin DM yoluyla kullanıcılar arasında paylaşılmasını sağlar. Bu da gönderinizin öne çıkmasında etkili olarak keşfette yer almanıza yardımcı olabilir.
  3. Keşfet algoritmasıyla temasta olmanın en temel gerekliliği hashtag kullanımıdır. Hedef kitlenize hitap eden hashtagleri listeleyip, paylaşımlarınızın açıklamasına ekleyebilirsiniz. Birbirleriyle doğrudan ve dolaylı yoldan ilintili olan hashtagler, keşfette yer almanızı sağlayacak olan temel unsurdur.
  4. Instagram’da hesabınızın görünürlüğünü arttırmak ve organik takipçi kitlenizi arttırarak, etkileşim kazanmak suretiyle Instagram’ın Keşfet sekmesinde yer almak için Adverport ile ortaklıklara başlayabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.