Instagram Keşfet Nasıl Sıfırlanır?

Instagram Keşfet Nasıl Sıfırlanır?

En popüler sosyal medya uygulaması Instagram, fotoğraf ve video içeriklerinin yanı sıra ilginizi çekebilecek pek çok konu ile ilgili dünyanın farklı yerindeki kullanıcılara ait gönderileri Keşfet sekmesi ile takip etmenize olanak sunuyor. Instagram uygulamasında büyüteç ikonu olan Keşfet alanında gösterilen içerikler, sizin ilgi alanınıza göre düzenlenmektedir. Arka planda çalışan keşfet algoritması ile en çok beğendiğiniz, takip ettiğiniz ya da ilgi duyduğunuz hesaplara ait ne varsa daha kolay erişebiliyorsunuz. 2020 verilerine göre her 10 kullanıcıdan 6’sı Instagram sosyal medya uygulamasını mutlaka ziyaret ediyor. Bir günün ortama 28 dakikasını bu sosyal medya uygulamasında geçiren kullanıcılar, Instagram keşfet alanı ile kendi zevklerine hitap eden içeriklere erişim sağlayabilmektedir. Ancak bazen ilgi alanımıza girmeyen içeriklerin Keşfet bölümünde olduğunu görüyoruz. Böyle durumlarda Keşfet sıfırlama işlemi yardımcı olmaktadır. Instagram keşfet nasıl temizlenir konusu ile ilgili ayrıntıları yazımızın devamında bulabilirsiniz.

instagramkesfet

Instagram Keşfet Nedir?

Instagram keşfet nasıl silinir? sorusuna yanıt aramadan önce temelden başlayarak Instagram Keşfet alanının ne olduğuna bakalım. İlgi duyduğumuz, takip ettiğimiz ya da daha önce baktığımız bir ürün, marka ya da hesaba ait çoğu içerikler ilgi alanımıza girdiği için Keşfet bölümüne düşmektedir. Instagram algoritması, tıkladığımız, beğendiğimiz ve takip ettiğimiz tüm hesapları harmanlayarak bizim profilimizi oluşturur ve Keşfet alanında daha fazla etkileşim kurabilmemizi sağlar. Bu bakımdan her kullanıcının Keşfet bölümünde farklı içerikler yer almaktadır. Tabi sadece bizim beğendiğimiz içerikler değil, takip ettiğimiz kullanıcıların beğendikleri ve takip ettikleri hesaplar, dünyada ve bulunduğumuz ülkede popüler olan ne varsa Instagram Keşfet ile erişebilmekteyiz. Ayrıca bu alanda hesap, etiket ve yer araması yapabilir, aradığınız içeriklere çok daha kısa zamanda ulaşabilirsiniz. Ancak sürekli görmekten sıkıldığınız ve ilginizi çekmeyen bu içerikleri Keşfet gönderi temizleme ve sıfırlama ile temizleyebilirsiniz.

Instagram Keşfet Gönderiye Özel ve Toplu Temizleme İşlemi

Instagram keşfet silme işlemini sadece gönderiye özel olarak da yapabilirsiniz toplu olarak da. Öncelikle gönderiye özel olarak sıfırlama işlemi nasıl yapılır onu inceleyeceğiz. Instagram Keşfet bölümünde ilginizi çekmeyen ya da artık görmek istemeyeceğiniz gönderiyi açın. Gönderinin sağ üst tarafında bulunan üç nokta butonuna dokunun ve açılan menüden İlgilenmiyorum seçeneğini seçin. Bu işlemi, görmek istemediğiniz tüm gönderiler için tek tek yapabilirsiniz. Instagram algoritması, ilgilenmediğiniz içerikleri algılayarak karşınıza bu alanlara ait içerikleri çıkarmayacaktır. Bu uzun süren bir işlem olabilir. Daha kısa bir yol arıyorsanız toplu silme işlemi aradığınız şey olabilir. Toplu silme işlemi yapmak için, Instagram uygulamasında profil sayfanızı açın.  Ayarlar kısmından Güvenlik sekmesine geçin. Arama Geçmişini Temizle sekmesine tıklayın. Tek tek silme işlemi yapabileceğiniz gibi Tümünü Temizle seçeneğini de seçebilirsiniz. İşlemi onayladıktan ve uygulamayı yeniden başlattıktan sonra karşınızda temiz bir Keşfet sayfası görebileceksiniz.

Instagram Keşfet Sıfırlama

İlginizi çekmeyen gönderileri tek tek silme ya da toplu olarak Keşfet alanını temizlemenin dışında uygulamanın önbelleğini sıfırlayarak Instagram keşfet temizleme işlemini yapabilirsiniz. Instagram uygulaması üzerinden yapılmayan Instagram keşfet nasıl sıfırlanır ? Android işletim sistemine sahip cihazlar için,

  • Öncelikle Instagram uygulamanızı açın ve sonra uygulamadan çıkın. (Hesabınızdan çıkış yapmayacaksınız.)
  • Telefonunuzun Ayarlar bölümünden Uygulamalar menüsüne gelerek Instagram uygulamasına tıklayın.
  • Verileri Temizle kısmından tüm verileri temizleyin.
  • Önbelleği temizle seçeneği ile de cihazınızda yer alan tüm veriler temizlenerek tüm mevcut kaydı sıfırlamış olursunuz.

IOS işletim sisteminde sahip cihazlarda;

  • Instagram uygulamasına giriş yaptıktan sonra telefonunuzun Ayarlar bölümüne girin.
  • Genel Ayarlar menüsünden Saklama Alanı Yönet kısmını seçin
  • Instagram uygulamasını bularak Kaldır seçeneği ve Verileri Temizle alanını seçin.
  • Instagram’ı yeniden yükleyin.

Bu adımlar ile Keşfet bölümünü sıfırlayabilirsiniz. Ancak uygulama içindeki her hareket yeniden Keşfet’in şekillenmesine neden olacaktır. Bu bakımdan Keşfet alanına düşmesini istemediğiniz içeriklerden uzak durmalısınız.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.