Instagram Influencerı Olma Yolları

Influencer
Nov 2, 2020
Instagram Influencerı Olma Yolları

Instagram Influencerı Nedir?

Instagram, 800 milyon aktif kullanıcısıyla günümüzün en popüler sosyal medya ağları arasında yer alır. Instagram’ın neredeyse geleneksel medya kadar yaygınlaşmış bir uygulama olması da yanında beyaz perde yıldızları kadar popülerleşen sosyal medya fenomenlerini getirmektedir. Bu sosyal medya fenomenleri, her platformda farklı bir özel isime sahip oldukları gibi, Instagram üzerinden ün kazanmış kişi ve gruplara da instagram influencer denir. Influencer, İngilizce’de “etkileyen” anlamına gelmektedir.

Instagram Influencer
Instagram Influencer

Instagram Influencer’larına bu ismin verilmesi de, Instagram üzerindeki trendleri değiştiren ve özellikle sosyal medya kullanan gençleri etkileyen insanlar olmasından gelmektedir. Bir instagram influencer, Instagram aracılığıyla paylaştığı çeşitli sebeplerden dolayı insanların ilgisini çeken fotoğraflar ile ünlü olan bir kişidir. Instagram influencerları sahip oldukları büyük takipçi kitlesi ile Instagram üzerinden olmasa bile, yaptığı promosyonlar gibi takipçilerine satabildiği her şey üzerinden para kazanır.

Instagram Influencerı Olmak İçin Trendleri Takip Edin

Bir instagram influencer olmak istiyorsanız yapacağınız ilk ve öncelikli iş gündemi takip etmek ve en yeni trendleri öğrenmektir. Hesabınızın hangi yönüyle bilinmesini istiyorsanız, ona odaklı olarak yeni trendleri araştırabilir ve bu trendlere dahil olabilirsiniz. Kim bilir, belki zamanla siz de bir trend oluşturursunuz. Trendleri takip etmek ve katılmanın bir instagram influencer olmakta ilk adım olmasının nedeni, bunun hesabınızın büyümesi için en önemli faktör olmasıdır. Dahil olduğunuz bu trendler sayesinde trendi araştıran insanlar, hashtag altında sizi görüp hesabınıza göz atacaktır.

Instagram Trendleri
Instagram Trendleri

Bildiğiniz gibi hesabınızın daha çok ziyaret edilmesi de daha çok takipçi demektir. Bu da instagram influencer olmanızı hızlandıracaktır. Bu yüzden neyin popüler, neyin demode olduğunu bilin. Gündemi ve sosyal medya dünyasında yaşanan olayları takip edin, hatta hesabınızda yorumlayın. Zaman içinde takipçi sayınızın arttığını ve dikkat çekmeye başladığınızı göreceksiniz.

Samimi ve İçten Olun

Herhangi bir sosyal medya platformunda ünlü olmak ve popülarite kazanmak istiyorsanız kendinizi en güzel şekilde sunmanız değil, en gerçekçi şekilde sunmanız önemlidir. Sosyal medyayı takip eden gençler, kendilerine benzeyen samimi ve içten insanları sever. Bu yüzden kendinizle barışık olmalı, kamerayı açtığınızda başka birine dönüşmemeye dikkat etmelisiniz. Öyle ki eğer kamera önünde sahte bir kişilik oluşturursanız takipçileriniz zaman içinde bunu fark edecektir.

Samimi ve İçten Olun
Samimi ve İçten Olun

Sıkı biriyseniz kendinizi rahat bir insan gibi tanıtmamalısınız ya da herhangi bir konu hakkında yalan söylememelisiniz. Özellikle yalan söylemek sizi takipçileriniz önünde küçük düşürecek ve onları kaybetmenize neden olabilecek bir durumdur. Aynı zamanda kendinizi iyi hissetmediğiniz günlerde paylaşım yapmayın, kendinizi bir instagram influencer olmak için zorlamayın. Takipçileriniz haftada bir iki günü kendinize ayırmanıza bir şey demeyecektir. Influencer olma konumuna geldiğinizde de tanışacağınız insanlara iyi davranın, rahatlamalarını sağlayın ve bunları yapamayacak bir durumdaysanız onlara nazik bir şekilde bildirin. Takipçiler, sandığınızdan daha anlayışlı insanlardır. Bunu zamanla siz de fark edeceksiniz.

İlginizi çekebilir: Influencer Nasıl Olunur? Tüm Detaylar

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.