Instagram Influencer Adayları İçin Püf Noktalar

Influencer
Oct 8, 2020
Instagram Influencer Adayları İçin Püf Noktalar

Sosyal medya üzerinden ürün pazarlaması yapmak, gün geçtikçe artış göstermektedir. Bu sayede pek çok kişi yeni bir meslek kavramı ile karşılaştı. Kişilerin satın alma yöntemlerini değiştirebilen bu kişilere influencer adı verilir. Çeşitli sosyal medya platformlarında aktif olmaları beklenen bu kişiler, geniş bir takipçi kitlesine ulaşarak ürün tanıtımı, reklam ve kampanyalara imza atabilir. Kişilerin influencer olarak takipçi kitlesi elde edebileceği sosyal medya platformlarından biri de Instagram olarak ifade edilir. Instagram influencer adayları, bu platformda başarılı olabilmek adına birbirinden farklı ve etkili yöntemler izlemelidir. Bu sayede kaliteli bir influencer olabilir, birbirinden farklı içerikler üreterek geniş bir takipçi kitlesine ulaşabilirsiniz.

Instagram Influencer'ı Olmak İstiyorsanız Fotoğraf Yeteneğinizi Geliştirin

Fotoğraf Yeteneğini Geliştirmek
Fotoğraf Yeteneğini Geliştirmek

Instagram, çoğu zaman çeşitli fotoğraflar paylaşarak içerik üretilen bir platform olarak bilinir. Bu sebeple Instagram influencer olmak isteyen kişiler etkili bir biçimde fotoğraf paylaşımında bulunmalıdır. Fotoğraf çekmek sanıldığı kadar basit olmadığından dolayı, kişilerin fotoğraf çekme yeteneklerini geliştirmesi beklenir. Böylece birbirinden hoş fotoğraflara imza atarak takipçi kitlenizi geliştirebilirsiniz. Instagram üzerinden paylaşım yapacağınız zaman, fotoğraflarınıza çeşitli photoshop ya da filtre uygulamaları üzerinden düzenlemeler yapmalısınız. Bu sayede fotoğraflarınız çok daha kaliteli ve özenli görünecektir. Etkileyici fotoğraf çekme yöntemlerini kullanmanız, sayfanızın kaliteli bir görünüme sahip olması açısından önemlidir. Profesyonel anlamda fotoğraf çekmeye başlamanız takipçilerinizin de dikkatini büyük oranda çekecektir. Fotoğraf çekmeden önce ışığı iyi ayarlamanız, gölgelendirme işlemleri gerçekleştirmeniz Instagram hesabınıza gereken özeni verdiğinizi kanıtlar.

İlginizi Çekebilir: Influencer Olmak İsteyenler İçin İçerik Önerileri

Hikayeleri Aktif Olarak Kullanın

Instagram Story
Instagram Story

Instagram’ın getirdiği güncellemeleri takip etmeniz, hesabınızın güncel kalması için gerekli bir durumdur. Bu sebeple ‘’hikaye ekleme’’ güncellemesi sayesinde hesabınıza yeni hikayeler ekleyerek takipçi kitlenizin dikkatini çekecektir. Etkili bir biçimde hikaye özelliğini kullanmanız sonucunda başarılı bir Instagram influencer olma yolunda ilerleyebilirsiniz. Pek çok influencerın yaptığı gibi siz de hikayelerinize iş birliği içinde olduğunuz markaların ürünlerinin linkini ekleyebilirsiniz. Bu sayede yüksek oranda bir etkileşime sahip olarak, hesabınızın tanınmasını sağlayabilirsiniz. Hikaye özelliği ile çeşitli duyurular yapabilme ihtimaliniz de bulunmaktadır. Ayrıca fotoğraf ya da videolarınızı hikaye yoluyla paylaşmanız durumunda takipçilerinizle sürekli olarak iletişim halinde olmayı başarırsınız. Çeşitli anketler yaparak, takipçilerinizin sizinle olan iletişimini de güçlendirebilirsiniz.

Video İçerikler Üretmeyi İhmal Etmeyin

Video İçerikler Üretme
Video İçerikler Üretme

Instagram hesabınızın yalnızca fotoğraf yüklemek için oluşturduğunuz bir platform olduğunu düşünmeyin. Açmış olduğunuz hesaptan çeşitli videolar paylaşarak takipçi kitlenizin oluşmasını sağlayabilirsiniz. Instagram influencer adayları, videolar yoluyla takipçileri ile iletişim halinde kalmayı başarmalıdır. İş birliği içinde olduğu markaların ürünlerini ya da çeşitli kampanya ve projeleri video yoluyla sayfalarında paylaşabilirler. Aynı zamanda video ile düzenli bir biçimde takipçi kitlenizle iletişim halinde olmak Instagram hesabınızın samimi ve içten görünmesine sebep olacaktır. Videolarınıza yaptığınız çeşitli düzenlemeler, hesabınıza verdiğiniz önemi gösterecektir. İlgili olduğunuz alan hakkında çeşitli videolar üretmek de takipçilerinizin hoşuna gidecektir. Videoları daha da eğlenceli hale getirerek yeni takipçiler kazanmanız da son derece mümkündür. Hem eğlenceli hem de bilgi verici videolar oluşturup Instagram hesabınızda paylaşmanız durumunda, kaliteli bir influencer olma yolunda emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

IGTV ve Reels Gibi Yeni Gelen Özellikleri Kullanın

Instagram IGTV ve Reels
Instagram IGTV ve Reels

Başarılı bir influencer olmayı arzu ediyorsanız, Instagram’a yeni gelen özellikleri etkin bir biçimde kullanmanız gerekir. Instagram üzerinden video içerik üretme hikaye özelliğinin eklenmesi ile birlikte büyük oranda artış göstermiştir. Kaliteli içeriklere imza atabilmek adına IGTV gibi yeni özellikleri kullanarak video içerik üretme işlemini daha da eğlenceli hale getirerek takipçilerinizle etkileşim halinde olabilirsiniz. Instagram influencer adayları takipçilerine, IGTV sayesinde dikey formatta yaklaşık bir saat kadar kesintisiz video deneyimi sunuyor.

Sizin İçin Bir İçerik Önerimiz Var: Influencer ile Fenomen Arasındaki Farklar

Takipçi kitleniz ile olan iletişim ağınızı kuvvetlendirmek amaçlı IGTV’de videolar paylaşarak yorumlara cevap verebilirsiniz. Uzun videoları daha da eğlenceli hale getirebilir, takipçilerinizin size sorduğu soruları cevaplayarak bir soru-cevap videosu çekebilirsiniz. Instagram’da oldukça yeni olan bir diğer özellik ise Reels olarak ifade edilir. 15 saniyeye kadar video çekmenize olanak sağlayan bu özellik, videolarınıza efekt ve müzik ekleme fırsatı sunuyor. Bu şekilde daha eğlenceli hale gelen Instagram kullanımı, influencer olma yolunda ilerleyen kişilerin de yaratıcı içerikler üretebilmesini sağlıyor. Yeniliği takip ederek başarılı bir influencer olabilir, Instagram hesabınızın kalitesini yükseltebilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.