Instagram Hesabınızı Güvenli Yapmanın Yolları

Instagram Hesabınızı Güvenli Yapmanın Yolları

Popüler sosyal medya uygulamalarından biri olan Instagram, 2020 yılında en fazla kullanılan 3. büyük sosyal ağ uygulamalarından birisi olmuştur. Dünyada ve Türkiye'de çok fazla kişi tarafından kullanılan bu uygulamayı her gün 10 kullanıcıdan 6 kişi mutlaka ziyaret etmektedir.  Yapılan araştırma sonucunda 2020 yılında bu kullanıcılar, ortalama 28 dakika boyunca Instagram’da zaman geçiriyor. Instagram profilinde yeni içerikler paylaşma, yüksek etkileşimler elde etme ve takipçi sayısını arttırma gibi temel hedeflerin yanı sıra kullanıcıların çoğu, takipçi sayısı fazla olan hesapların takibini de yapmaktadır. Ancak kişisel bilgilerimizi ve verilerimizi paylaştığımız bu sosyal medya uygulamasında hesap güvenliği oldukça önemli bir konudur.  Özellikle çok fazla takipçisi olan hesaplarda Instagram hesap güvene alma olası bir siber suçlar için koruyucu bir önlem olacaktır. Peki hesaplarımızın hacklenmesini önlemek ve

Instagram güvenli hale getirme nasıl olur gelin birlikte inceleyelim.

Instagram Güvenlik
Instagram Güvenlik

Instagram’da Güvenlik Neden Önemli ?

Instagram güvenli hesap ayarları, hesabın kullanıcıdan başka yetkisiz erişimini engeller ve kimlik hırsızlığına karşı çok daha güçlü bir koruma sağlamaktadır.  Olası bir hesap çalınması durumunda Instagram güvenlik kodu göndererek bu durumun yaşanmasını engellemektedir. Hesap güvenliğinin garanti altına alınmasını sağlayan bu yöntemde kullanıcılara SMS ya da E-posta ile kod bilgisi gelmektedir.  Instagram hesabı güvenlik kodu alma işlemi ise şu adımlardan oluşmaktadır:

  1. Uygulamada profil kısmını açın.
  2. Sağ üstte bulunan üç çizgi simgesine dokunun.
  3. Ayarlar sekmesine giriş yaparak Güvenlik sekmesinde basın.
  4. İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması seçeneğine tıklayın

Tanınmayan bir cihazdan erişim olduğunda özel bir giriş kodu girilmesi ya da onaylanması istenir. İki faktörlü kimlik doğrulamasını kullanabilmek için SMS ya da üçüncü taraf bir kimlik doğrulamasından gelen giriş kodlarından birini seçmeniz ve kaydetmeniz gerekir. Giriş kod ile çalınma tehlikesine karşı hesabınızı kurtarabilirsiniz.

Instagram Hesabını Nasıl Güvenli Yapabilirim ?

Sosyal medya uygulamaları, gün geçtikçe çok daha fazla kullanıcıya sahip olarak büyümeye ve gelişmeye devam etmektedir. Gelişen bu uygulamalar sonucunda Instagram hesap güvenliği sağlamanız oldukça önemlidir. Peki Instagram güvenliği nasıl sağlanır ? Öncelikle yapmanız gereken ilk güvenlik kuralı, benzersiz, güçlü bir şifre belirlemektir. Olası bir şifre sızıntısını önlemek için iki faktörlü kimlik doğrulamasını etkinleştirmek de hesabınızın kırılmasının önüne geçecektir. Ayrıca bir diğer önemli güvenlik kuralı, e-posta adresinizin güncel ve güvenilir olmasıdır. Güvenli bir e-posta ile kullanmamanız hesabınıza izinsiz erişim konusunda sıkıntı yaşamanıza sebep olabilir.  Ek olarak instagram hesabınıza bağlı diğer uygulamaların da güvenli olması gerekir. Bunun için Ayarlar kısmında bulunan Güvenlik ayarlarından Uygulamalar ve İnternet Siteleri kısmından kullanmadığınız uygulamaları kaldırabilirsiniz. Hesabınızı kişisel tanıtım amaçlı kullanmıyorsanız Gizlilik ayarlarından hesabınızı gizleyebilirsiniz. Ayrıca hikayelerin görülmesini ayarlayabilir, istenmeyen mesaj ve yorumları engelleyebilirsiniz.

Sosyal Medya Uygulamalarında Güvenlik Ayarlarının Önemi

Günümüzde herkesin en az bir tane sosyal medya hesabı bulunmaktadır. Sosyal medya uygulamalarına sahip her kullanıcının hesabını güvenli hale getirmesi ve güvenlik önlemlerini koruması herkesin yapması gereken bir güvenlik prosedürüdür. En büyük sosyal medya uygulamalarından olan Instagram’ın yanı sıra Twitter, Facebook’da fazla kullanıcı sayısına sahiptir. Gün geçtikçe artan kullanıcı sayısı kötü niyetli kişiler için açık hedef haline gelebilmektedir. Twitter ve Facebook gibi Instagram hesap güvenliği arttırma da bu aşamada önemli bir hale gelmektedir. Herhangi bir sosyal medya uygulamasına sahip olan bizlerin uygulamaların koydukları güvenlik adımlarını uygulamamız ve hesabımızı çalınmaya karşı korumamız gerekmektedir. Bu gibi önlemlerin en başta alınması olası güvenlik açıkların önüne geçerek sosyal medya uygulamalarımızı daha uzun süreli kullanmamıza olanak sağlayacaktır. Bu bakımdan hesaplarınızdaki kişisel güvenlik ayarlarını yapılandırmayı unutmayınız.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.