Instagram Gönderi Akışınızı Görsel Olarak Nasıl Planlayabilirsiniz?

Instagram
Apr 12, 2021
Instagram Gönderi Akışınızı Görsel Olarak Nasıl Planlayabilirsiniz?

Kişisel ya da ticari olarak çok fazla kullanılan bir sosyal medya uygulaması olan Instagram, sunduğu gönderi paylaşma özelliği sayesinde kullanıcılara özgürce paylaşım yapabilecekleri bir alan sunmaktadır. Instagram gönderi paylaşma sayesinde kişisel duygu ve düşünceler, markalara ait ürünler, reklamlar, sanatsal resim ve sözler bu platformda paylaşılabilmektedir. Her profil takip ettiği kişileri ve sayfaları Instagram akış bölümünde takip edebilir. Aynı zamanda gönderileri beğenebilir, yorum yapabilir hatta direkt mesaj olarak başka Instagram kullanıcıları ile paylaşabilir. Gönderilerinizi ve profilinizi geliştirmek ve daha fazla takipçi kazanabilmek için öncelikle stratejinizi doğru belirlemeniz gerekir. Oluşturacağınız Instagram profilini ne amaçla kullanacağınızı, nasıl gönderiler paylaşmak istediğinizi önceden belirlemeniz doğru yolda ilerlemenizde size öncülük edecektir. Bunun için Keşfet bölümünden ilgi alanınız ile ilgili sayfaları ve kişileri inceleyebilir ve neler yaptıklarını, nasıl fotoğraflar paylaştıklarını inceleyebilirsiniz. Yaptığınız analizler sonucu siz de doğru bir Instagram profili oluşturabilir ve gönderilerinizi paylaşabilirsiniz.

instagramgönderiakisi

Instagram Profili Nasıl Olmalı?

Uygulamayı telefonunuza indirdikten ve kullanıcı profili oluşturduktan sonra sıra Instagram gönderi planlama aşamasına gelmektedir. Kendinizi en iyi şekilde tanıtacak gönderileri paylaşmalı ve buna uygun fotoğraf ve videolar koymalısınız. Instagram gönderi hazırlama konusuna bu nedenle önem vermek gerekmektedir. Profil, kullanıcılar için vitrindir ve burada sizin için ilk izlenim kararı verilir. Göz alıcı ve çekici bir vitrin, kullanıcıyı içeri çekecek ve sizi takip etme dürtüsü uyandıracaktır. Gönderileriniz ve yaptığınız paylaşımlar bir ahenk içerisinde düzenlenmelidir. Belli bir tema belirlemeli ve onu dikkate alarak devam edilmelidir. Manzara fotoğraflarından oluşan profiliniz varsa bu durumda görselleri bir anda değiştirerek başka bir konuya geçmeniz takipçilerinizi de şaşırtacaktır. Böyle bir durumda takipçi kaybetme riski de göz önünde bulundurulmalıdır. Gün içerisinde paylaşacağınız bir ya da iki tane hikaye ile de takipçilerinize kendinizi hatırlatabilir ve ilgilerini profilinize çekebilirsiniz.

Instagram Fotoğrafları İçin Tüyolar

Sayfanızı daha aktif tutmak ve takipçi kazanabilmek için Instagram paylaşım planlama düzeni oluşturmalı ve bu plan doğrultusunda gönderilerinizi paylaşmalısınız. Profildeki fotoğraflarınızın düzeni hakkında gelin biraz konuşalım.. Fotoğraflar daha çok telefondan uygulamaya yüklenmekte. Ancak bilgisayardan da kolaylıkla fotoğraflarınızı yükleyebilirsiniz. Instagram bilgisayar tarayıcısından da açılmakta ve fotoğraflar sisteme yüklenebilmektedir. Etiketlendiğiniz ya da sevdikleriniz tarafından paylaşılan fotoğrafları kendi hesabınızda paylaşmak için Repost adlı uygulamayı kullanabilirsiniz. Profilinizde bir gönderide daha fazla fotoğrafın paylaşılmasını istiyorsanız, uygulamanın tek seferde 10 adet fotoğrafı gönderen çoklu fotoğraf özelliğini kullanabilirsiniz. Bu albüm sayesinde anılarınızı, eğlenceli fotoğraflarınızı tek seferde takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz. Uygulamada yer alan düzenleme araçlarını kullanarak fotoğraflara filtreleme yapabilir ve doğal hali ile karşılaştırarak hangisinin daha uygun olduğuna karar verebilirsiniz. Paylaştığınız fotoğraflara, ona uygun hashtaglar ekleyerek takipçilerinizin beğenisine sunabilir ve beğenilerini alabilirsiniz.

Gönderilerinize Bakış Açısı Kazandıran Fikirler

Türkiye’nin en popüler sosyal medya platformu olan Instagram’da takipçiler, zamanla paylaştığınız fotoğrafların niteliklerini ve konusunu az çok tahmin etmekte ve sizin hakkınızda fikir geliştirmektedir. Bunun için Instagram gönderi zamanlama planı oluşturabilir ve belli gün ve saatlerde gönderilerinizi paylaşabilirsiniz. Profilinizdeki gönderileri paylaşırken kendinize ait kişisel filtreler oluşturabilir ve diğer kullanıcılardan kendinizi soyutlayabilirsiniz. Fotoğraflara eklenen derinlik sayesinde daha orijinal fotoğraflara sahip olabilirsiniz. Telefonlarda var olan bokeh (derinlik) efektini özellikle sokak fotoğraflarında kullanabilirsiniz. Simetriye sahip fotoğraflar insan gözünde daha iyi algılanır. Bu fikri kullanarak simetri içeren fotoğraflar çekebilir ve daha fazla beğeni alabilirsiniz. Desenler ve canlı renkler içeren fotoğraflar daha çok sevilmekte ve beğenilmektedir. Ayrıca hareket halinde bulunan insanlar ya da hayvanlar yaşanmışlık duygusu katmaktadır. Görsel illüzyonlardan yararlanabilir, yaratıcılığın yer aldığı fotoğrafları takipçileriniz ile paylaşabilirsiniz.



Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.