Instagram Biyografisine Birden Fazla Link Nasıl Eklenir?

Instagram
Apr 12, 2021
Instagram Biyografisine Birden Fazla Link Nasıl Eklenir?

Sosyal medya platformu olan Instagram, kurulduğu yıl olan 2010 yılından itibaren fotoğraf ve video paylaşımına yarayan popüler bir uygulamadır. Yeni güncellemeleri ile sürekli kendini geliştiren Instagram, profil oluşturup fotoğraf ve video konulmasının yanı sıra anlık hikaye paylaşımları, canlı yayın ve reels gibi çok fazla özellikleri ve 1 milyar kullanıcısı ile 2020 yılında sosyal mecralar sıralamasında 3. sırada yer almaktadır. Bireysel kullanımının yanı sıra birçok markanın da reklam ve ürün tanıtımı yapmasına olanak sağlamaktadır. Özellikle e-ticaret firmaları, büyük markalar ya da  web sitesine sahip olan kullanıcıların biyografilerine ekledikleri linkler, kullanıcıların profillerindeki etkileşimi daha çok arttırmaktadır. Profil bölümüne eklenen 150 karakter biyografi yazılarının yanında eklenen linklerde herkesin o profil hakkında daha detaylı bilgiler edinmesine olanak sağlıyor. Peki Instagram'a birden fazla link ekleme nasıl oluyor? Gelin bu soruların cevaplarına birlikte bakalım.

instagrambiyografi
Instagram Biyografisine Birden Fazla Link Nasıl Eklenir?

Instagram Profiline Biyografi Ekleme

Biyografi, kullanıcıların açmış oldukları hesapları hakkında kişiselleştirilmiş bir profil bölümüdür. Herkesin görebileceği bu alanda en fazla 150 karakter içeren bir biyografi yazabilirsiniz. Sadece metin karakteri değil emoji gibi özel karakterler ile de profilinizi özelleştirebilirsiniz. Instagram profilleri, kişiler için ilk izlenimi oluşturabilir. Bu biyografi alanı sayesinde kendinizi diğer kullanıcılara tanıtmak, yeni ziyaretçilerin sizi neden takip etmelerini açıklamak ve Instagram profilinizi neden bakmak ya da takip etmek gerektiğini ifade eden bir bölüm sunmaktadır. İsim, metin ve iletişim bilgileri gibi Instagram profile birden fazla link ekleme de özellikler arasındadır. Bu özelliği, Instagram sayfanızın profil bölümünde “Profili Düzenle” alanından rahatlıkla yapabilirsiniz. Tanıtımını yapmak istediğiniz linki yazarak ya da mevcut adresi güncelleyerek sayfanızın doğrudan bağlantısını paylaşabilirsiniz. Birden fazla link paylaşımı yapmak isterseniz bunun için çoklu link gösterim araçlarını kullanabilirsiniz.

Yaratıcı Bir Instagram Biyografisine Sahip Olmak İçin

Örneğin; Linktree veya Biosite gibi birden fazla link sunma özelliği sunan hizmetler, sayfa üzerine eklenen birden fazla bağlantı paylaşımını Instagram bölümünde paylaşabilirsiniz. Bu gibi araçlar sayesinde tek bir platform üzerinde kullanıcı profilinizde belirtmek istediğiniz tüm linkleri tek bir sayfa üzerinde gösterebilirsiniz. Bağlantı paylaşma yöntemleri sayesinde yönlendirmesini istediğiniz e-ticaret sitelerinde trafiği arttırabilir bu sayede geri dönüşlerinizi olumlu yönde arttırabilirsiniz. Instagram birden fazla internet sitesi ekleme, web sitenize ya da hesabınız ile ilgili olan ürün sayfalarına yönlendirme işlemleri ile daha fazla verim almanıza olanak sağlamaktadır. Şu an birçok e-ticaret firması ve markalar, takipçilerini profillerine çekmek istedikleri için bu linkleri kullanmaktadır. Link eklemenin yanı sıra email adresi ekleyerek de bir avantaja sahip olabilirsiniz. Takipçilerinizin sizinle iletişim kurmasını kolaylaştıracak bu sistem sayesinde Instagram biyografinizin gücünü ortaya çıkarabilirsiniz.

Instagram Biyografi ile Güçlü Markalar

Daha ilgi çekici bir hale getirmek ya da  daha fazla sayıda takipçi kazanmak için Instagram profilinizi detaylı bir şekilde düzenlemek büyük önem taşımaktadır. Profilinizi ziyaret eden bir kullanıcı sadece birkaç saniye içerisinde hesabınız ile ile ilgili ilk izlenimlere sahip oluyor. Bu ilk izlenimlerin sizin açınızdan iyi sonuç vermesini istiyorsanız da yapacağınız birkaç küçük farklılık ile profilinizi öne çıkarabilirsiniz. Öncelik olarak gerçek bir isminizin olması hesabınızın daha gerçekçi olmasına ve daha kolay bulunmasına olanak tanıyacaktır. Ek olarak profilde yer vereceğiniz uzmanlık alanları, hobi bilgileri de etkileşimli bir görünüm sağlar. Profilnize yazacağınız bir bilgiyi kelimeler dışında onlara karşılık gelen emojiler kullanarak da çekici bir hale getirebilirsiniz. Markanız için özel olarak seçeceğiniz hashtag özelliği ile içeriklerin etkileşimlerini arttırabilirsiniz. Ayrıca yazı stilini değiştirmek gibi küçük dokunuşlar ile takipçilerinize büyük izlenimler oluşturabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.