Adım Adım Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Youtube
Dec 4, 2020
Adım Adım Youtube Kanalı Nasıl Açılır?

Youtube kanalı açmak, sanılanın aksine hiç komplike olmayan ve oldukça basit adımlardan oluşan bir süreçtir. Google’ın 2006 yılında Youtube’u alması itibariyle getirilen bir uygulama dolayısıyla bir youtube kanalı açmak için kanalınıza bağlı olacak bir Google hesabına sahip olmanız zorunludur. Bu nedenle atmanız gereken ilk adım, bir Google hesabı oluşturmak olacaktır.

Google hesabı oluşturmak için google.com’a girip sağ üst köşede karşınıza çıkacak olan “Oturum açın” yazan mavi renkli kutucuğa tıklayın. Çıkan ekranda “İleri” butonunun solunda yer alan ve mavi harflerle yazılmış “Hesap oluşturun” seçeneğine tıklayın. “Kendim için” ya da “İşletmemi yönetmem için” şıklarından birini kendi tercihinize göre seçin. Sonra karşınıza gelen sayfada bilgilerinizi doldurun. Doldurduğunuz bilgiler Youtube kanalınızda gösterilmeyecektir, bu yüzden gerçek adınızı ve soyadınızı girebilirsiniz. Emailiniz, Youtube dahil tüm Google servis uygulamaları için önemli olacağı için email hesabınızı doğru girmeye dikkat etmelisiniz. Diğer sayfada önünüze gelecek zorunlu ve zorunlu olmayan bilgi baloncuklarını doldurmalısınız. Kişisel telefon numaranız ve acil durumlarda kullanabileceğiniz kurtarma emailiniz gibi bilgileri doldurmazsanız, hesabınızın çalınması ya da hesabınızın şifresini unutma gibi olaylar ile karşı karşıya gelmeniz durumlarında sıkıntıya düşmezsiniz. Youtube kanalınız da sizin için önemli bir araç olacağı için bu zorunluluk belirtmeyen boşlukları da doldurmanız sizin yararınıza olacaktır.

Google’ın “Gizlilik ve Şartlar” sayfası önünüze geldiyse, tebrikler! Bu Google hesabınız başarıyla oluşturulmuş ve kullanıma hazır demektir. Şartları dikkatle okuyup mavi kutucuk içinde yazılı olan “Kabul ediyorum” cümlesine tıklamanız önerilir. Böylelikle bir Youtube kanalı oluşturmanın ilk aşamasını tamamlamış olursunuz.

Youtube Kanalı

Sonraki aşama için Youtube’un resmi sitesi (www.youtube.com) girin. Yeni oluşturduğunuz Google hesabının otomatik olarak sağ üst köşede belirdiğini görebilirsiniz. Eğer Youtube otomatik olarak hesabınıza giriş yapmadıysa, yine sağ üst köşedeki ikona tıklayıp “Oturum aç” seçeneğine basarak Google hesabınıza giriş yapabilirsiniz. Giriş yaptıktan sonra sağ üst köşede yer alan ikonunuzun üzerine yeniden tıklayın ve “Bir kanal oluştur” ya da “Create a channel” şeklinde karşınıza gelebilecek olan butona basın. Karşınıza çıkacak küçük tanıtım ekranını geçmek için mavi kutucuğa tıklayın. Sonraki ekranda Youtube, kanalınızın ismini verirken kendi isminizi mi yoksa başka bir isim mi kullanmak istediğinizi soracaktır. Eğer kendi isminizin kanal isminizle aynı olmasını istiyorsanız sol alttaki mavi butona, eğer kendiniz başka bir isim oluşturmak istiyorsanız sağ alttaki mavi butona tıklayın. Sağ alttaki butona tıkladıysanız, Youtube sizi Google’ın “Create your channel name” başlıklı sayfasına yönlendirecektir. Buradaki boşluğa istediğiniz kanal isminizi girin ve altında yer alan küçük kutuya tıklayarak ilerleyin. Bu adım bir Youtube kanalı oluşturmanın son adımıdır.

Youtube kanalınızı oluşturmuş olsanız da henüz kanalınızı düzenlemediğinizden dolayı profil fotoğrafınız, kanalınızın açıklaması ve kanalınıza bağlı hesaplara ve sitelere yönelik linkler doldurulmamış gözükür. Bunun için Youtube sizi son yönlendirdiği sayfada bu boşlukları da kendi istediğinize ve zevkinize göre tamamlamanızı ister. Bu sayfayı tamamlamak zorunlu değildir, bu yüzden en aşağıda yer alan “Daha Sonra Düzenle” ya da “Set Up Later” yazan butona basarak bu aşamayı atlayabilirsiniz. İsterseniz de kanalınızı güzel bir şekilde düzenleyebilirsiniz. İşleminizi tamamladıktan sonra aşağıda yer alan butona basarsanız, Youtube sizi kanalınıza yönlendirecek ve oluşturduğunuz Youtube kanalının son halini size gösterecektir.

İlginizi çekebilir: Youtube Kanalınız İçin Video İçerik Önerileri

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.