Trendyol İş Ortaklığı

Affilate Marketing
Nov 23, 2022
Trendyol İş Ortaklığı

Trendyol İş Ortaklığı

Trendyol İş Ortaklığı
Trendyol İş Ortaklığı

İş ortaklığı son zamanlarda en popüler pazarlama yolları arasında yer almaktadır. Durum böyle olunca bir çok kişi de birincil veya ikincil geçim kaynağı olarak iş ortaklığını seçmektedir. İş ortaklığı, satış ortaklığı veya affiliate marketing olarak da adlandırılmaktadır. Hem şirketler hem de iş ortaklığı yapan kişiler için faydalı bir yöntem olan iş ortaklığı şirketler veya firmalar için hem etkili hem de daha az masraflı bir reklam yöntemi iken iş ortaklığı yapan kişiler için de bir gelir kaynağı olarak karşımıza çıkmaktadır. Ürüne sahip olmak isteyenler müşteriler için ise birincil ağızdan bir deneyim aktardığı için oldukça güvenilirdir. 

İş ortaklığı yapacak olan kişiler sadece ürünün tanıtımından sorumlu olduğundan dolayı hiçbir şekilde üretim, depolama ve kargo gibi işlemlere dahil olmak zorunda kalmazlar. Şirketler veya markalar tarafından iş ortaklığı ile tanıtımı yapılacak olan ürün veya ürünler kendilerine iletilir ve bu ürünleri deneyimleyerek yorumlarını kitleleri ile paylaşırlar. Bu aşamada en kritik noktalardan biri ürün hakkında bilgiyi olabilecek en doğru şekilde aktarmaktır. Yanlış bilgiler içeren iş ortaklıkları kısa vadede büyük bir sorun teşkil etmezken uzun vadede hitap edilen kitlenin güveninin kaybedilmesine sebep olabilir. Bu da uzun vadede kitlenin dağılmasına sebebiyet verebilir. İş ortaklıkları yapılan anlaşmalara göre içerik başı, satış başı veya kazanılan trafik üzerinden ücretlendirilirken en çok tercih edilen yöntemler arasında satış başı ücretlendirme gelmektedir. Bu sebeple hitap edilen kitlenin güvenini korumak ve iş ortaklıklarından kazanç sağlamaya devam etmek için objektif yorumlarda bulunmak gerekmektedir. 

İş ortaklığı şirketler veya markaların içerik üreticisi ile doğrudan veya ajanslar aracılığı ile iletişime geçmesi ile gerçekleşebileceği gibi herkes tarafından bilinen ve güvenilen online pazar yerleri olarak bilinen e-ticaret siteleri ile de gerçekleşebilir. E-ticaret siteleri ürünlerini satmak isteyenler ile ürün satın almak isteyenler arasında güvenli bir platform olarak yer almaktadır. Özellikle pandemi koşullarında kullanımları artmış olan bu online pazar yerlerinin sayısı da oldukça fazladır. Ancak Türkiye’de genel güveni kazanmış ve çoğunluğun tercih ettiği e-ticaret siteleri sadece bir kaç tanedir. Çoğunluğun tercihi olan ve genel güveni kazanan bu nadir sitelerin başında ise Trendyol gelmektedir. 

Trendyol güvenilir bir pazar yeri olduğundan dolayı bir çok farklı roldeki kişi için bir çok farklı kazanç yöntemi de bulunmaktadır. Örneğin bir üreticiyseniz ve küçük bir yerde hizmet veriyorsanız Trendyol sayesinde bulunduğunuz küçük yerin dışarısında ürünlerinize ulaşmak isteyen kişilere rahatlıkla ulaşabilirsiniz. Eğer tüketici rolündeyseniz size ulaşmak istediğiniz ürünü ve alternatiflerini sunarak güvenli ödeme, hızlı kargo ve kolay iade gibi avantajlar sunmaktadır. Hem üreticileri hem de tüketicileri desteklemek için ise influencer veya içerik üreticisi olarak bilinen kişiler ile iş birlikleri yaparak ürünler hakkında bilgi verilmesini, ürünlerin tanıtılmasını ve ilk ağızdan deneyimin paylaşılmasına yardımcı olur. 

Trendyol iş ortaklığı yapmak için yapmanız gereken adımlar oldukça basittir. Öncelikle Trendyol’un geçerli saydığı sosyal medya platformları üzerinde belirli sayıda takipçiniz olması gerekmektedir. Bu takipçilerin satın alınmış değil organik olarak kazanılmış takipçiler olması hem iş ortaklığından gelir elde etmenize fayda sağlar hem de Trenyol’un kurallarını ihlal etmemiş olursunuz. Platformdan platforma takipçi sayıları değişiklik gösterse de Trendyol’un iş ortaklığı için belirlediği takipçi sayısı ortalama olarak 10 bin civarındadır. Bu takipçi kriterini sağlıyorsanız Trendyol’un kendi sitesi üzerinden formu doldurarak iş ortaklığı başvurunuzu yapabilirsiniz. Başvuru süresinde takip edilen tek şey verdiğiniz bilgilerin doğruluğudur. Trendyol başvuranlar arasından eleme yapmadan doğrudan bu başvuruları kabul eder.

Trendyol iş ortaklığına başladıktan sonra ise ürünlerden oluşan linkleri kitleniz ile paylaşabilirsiniz. Bu linkler ile paylaştığınız koleksiyonların kaydedilmesinden, bu linkler üzerinden yapılan satışlardan, ve bu linklere tıklanma sayısından gelir elde edebilirsiniz. Kitleniz arttıkça paylaştığınız linklere gelecek kişi sayısı arttığından dolayı daha fazla gelir elde etme şansınız da artmaktadır. Paylaşılan linkler üzerinden yapılan satışlar ile komisyon kazanan bir influencer kategoriden kategoriye değişim göstermektedir. Basit bir hesap ile paylaşılan linkler üzerinden 10 bin liralık bir satış yapıldığında linkli paylaşan kişi 1500 lira ile 2 bin lira arasında bir komisyona sahip oluyor. Geniş kitlelere hitap eden kişiler Trendyol iş ortaklığını birincil kazanç yöntemleri olarak gördüklerinden dolayı sürekli kitlelerini geliştirmek ve satışları arttırmak için çaba harcamaya devam ediyorlar. 

Adverport uygulamasını indirerek trendyol iş ortaklığı gibi dilediğiniz markalar ile aynı şekilde iş ortaklığı yapabilirsiniz.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.