Youtube Kanalınız İçin Video İçerik Önerileri

Youtube
Oct 13, 2020
Youtube Kanalınız İçin Video İçerik Önerileri

Görüşlerinizi Belirten Youtube Videoları Çekin

Görüşleri belirtme

Youtube’da en sık karşılaştığımız ve en popüler video içeriği “commentary and reviews” başlığı altında yayınlanan yorum ve eleştiri videolarıdır. Bu tür videolar, videoda yer alan kişinin herhangi bir konu ya da olay üzerinde sahip olduğu düşünceleri ilettiği tür videolardır. Özellikle söz konusu konu ya da olay, videonun yayınlandığı dönemde popülerse ilk gününden fazlasıyla ilgi alarak Youtube algoritması aracılığıyla insanlara önerilme yüzdesi artar ve bu da kanalınızın daha çok kişiye ulaşmasını sağlar. Bu şekilde ün kazanmış bir Youtube kanalı da iki milyondan fazla abonesi olan müzik eleştirmeni Anthony Fantano’dur. Şarkılar ve albümler üzerinde yaptığı eleştiri videoları ile bir milyara yakın izlenme almıştır.

Görüşlerinizden bahsedilen bu videolara tepki videoları da dahildir. Tepki kanallarının sayısının son zamanlarda artmasının sebebi de az önce açıkladığımız gibi, tepki videolarının konusu olan dizi, film ya da YouTube videosunun popülerliği sayesinde bu tarz videoların çokça izlenim alması ve tepki videosu çeken kanalların hızlı bir şekilde yükselmesidir. Tepki videoları çekilmesi oldukça kolay ve zahmetsiz olduğu gibi 10 dakika üzerinde yayınladığınız videolarınızda yüklü bir miktar para kazanmanızı da sağlayabilirler.

Youtube Kanalı Canlı Tutulmalı O Halde Yarışmalar Düzenleyin

Youtube Kanalını Canlı Tutmak

Abonelerinizle etkileşim halinde olmak, Youtube kanalı canlandırmak ve hareketlendirmek için oldukça önemlidir. Sizin içeriğinizi beğenen birkaç abonenizin yorumlarına cevap vermeniz bile abonelerinizi videolarınızın altına daha çok yorum bırakmaya yöneltir. Sizin de bildiğiniz gibi daha çok yorum da videonuzun daha çok kişiye önerilmesini sağlayarak izlenimini artırır. Bunun için aboneleriniz arasında düzenlediğiniz yarışmalar ve çekilişler, kanalınızın hızlı bir şekilde büyümesine katkı sağlayacak ve aboneleriniz ile aranızdaki bağı kuvvetlendirecektir. İstatistik olarak da Youtube fenomenlerinin abonelerinin yorumlarını okuduğu, aboneleri ile etkileşim içinde olduğu videolar, çoğu zaman diğer videolarına göre daha çok izlenim almaya yöneliktir.

Youtube Kanalınızda Favorilerinizi Paylaşın

Youtube Favori

Özellikle İngiliz vloggerların 2014 yılında popülerleştirdiği “My Favorites” trendine siz de katılabilirsiniz. Bu tür içeriklerin amacı, videoyu çeken kişinin en sevdiği eşya, aksesuar, makyaj malzemesi, oyun, şarkı ve benzeri birçok şeyi aylık ya da haftalık olarak düzenli bir şekilde izleyenleri ile paylaşmasıdır. Bu tür videolar, çoğunlukla videoyu çeken kişiye odaklıdır. Bu da demek oluyor ki videonun asıl odağı sizsiniz, siz ve sizin beğendiğiniz şeyler. Böyle videolar içerisinde yer alan konular veya eşyalar detaylı ve komedik bir şekilde anlatılırsa fazlasıyla ilgi görür. Bir Youtube kanalı sahibiyseniz, bu trende katılmak için hala geç değil, siz de böyle bir videoyu kanalınıza ekleyerek abonelerinizin sizi daha iyi tanımasını ve aranızdaki bağı güçlendirmesini sağlayabilirsiniz.

Bir Gününüzün Nasıl Geçtiğini Anlatın

Youtube kanalı olan her insanın en az bir kere paylaştığı videolardan biri bir gününüzün nasıl geçtiğini anlatan sade fakat oldukça izlenme alan videolardır. Bu tarz videoların bu kadar ilgi almasının nedeni sizi takip edenlerin ve kanalınıza abone olan insanların sizin nasıl biri olduğunuzu daha iyi anlamak istemeleri ya da Youtuber olmak isteyen insanların bir Youtuber olmanın nasıl bir iş olduğunu görmek istemeleridir. Bu insanlara normal bir gününüzün nasıl geçtiğini anlatarak onlara bir ipucu verebilirsiniz. Fakat videonuz biraz olsun mizah içermezse sıkıcı ve dayanılmaz olabilir. Fazla ciddiyet kadar fazla samimiyet de videonuzu izlenemez kılar. Bu iki faktöre dikkat etmenizi öneririz.

Alanınızla İlgili Güncel Haberleri Anlattığınız Bir Video Çekin

Güncel Haber Takibi ve Paylaşımı

Normalde sahip olduğunuz Youtube kanalı çerçevesinde hangi videoları çekiyorsanız, bu alanda çıkan güncel haberleri diğerlerine aktardığınız videolar çekebilirsiniz. Bunun en büyük örneği olarak yüz beş milyon abone ile dünyanın en çok abonesi olan Youtuber Pewdiepie’ın bir dönem haftalık olarak yayınlamış olduğu “PewNews” isimli Youtube haber bülteni tarzındaki videoları verilebilir. Bu şekilde siz de Youtube kanalınızın alanı ise o alandan gelen haberleri ele aldığınız videolar çekebilirsiniz. Bir oyun kanalıysanız yeni çıkan oyunlar üzerinde ya da en popüler oyunlar hakkında haberleri bir muhabir edasında yorumlarsanız, normal videolarınızı izlemeyen fakat güncel haberleriniz için kanalınıza abone olacak bir sürü kişi olacaktır.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.