Influencer Pazarlama Teknikleri

Influencer
Nov 9, 2020
Influencer Pazarlama Teknikleri

Influencer pazarlama, bütçenizin boyutu ne olursa olsun markanız için oldukça faydalı olabilir. Satın alma yolculuğunda 'farkındalık' ve 'değerlendirme' aşamalarında kitleleri hedefleyen, güvenilir bir influencer aracılığıyla marka mesajlaşmasını teşvik ederek ölçülebilir sonuçlar sunan bir stratejidir. Günümüzde markaların sıkça tercih ettiği influencer pazarlama teknikleri başarılı sonuçlar doğurmakta, markayı doğrudan hedef kitleye ulaştırmaktadır. Ancak influencer pazarlama teknikleri uygulanırken dikkat edilmesi gereken bazı noktalar da yok değildir.

Influencer aracılığıyla marka bilinirliği yaratmadan önce hedef kitle iyi analiz edilmeli, doğru influencer ile çalışılmalıdır. Bunun amacı hedef kitleniz ile daha önceden güzel ve sağlam bir bağ kurmuş olan kişi ile çözüm ortaklığı yapmak ve topluluğa markanızı çok daha kolay ve hızlı bir şekilde ısındırmaktır. Bunun yanı sıra doğru influencer platformu seçimi de belirleyici olacaktır. Influencer pazarlama teknikleri bakımından dikkat edilmesi gereken son nokta ise zamanlama olacaktır. Haydi şimdi influencer pazarlama teknikleri nelerdir, kısaca açıklayalım.

Hedef Kitleye Uygun Influencer Seçimi

Hedef Kitleye Uygun Influencer Seçim
Hedef Kitleye Uygun Influencer Seçim

Influencer seçerken ortaya çıkan en büyük hatalardan biri, erişime başarı için tek gösterge olarak bakmaktır. Evet, hikayenizi başlatmak için yardıma ihtiyacınız varsa erişim gereklidir, ancak Influencer’ların bir markaya verecek çok şeyi vardır. Mükemmel içerik yaratıcılarıdır, başarılarını yaratıcı olmaktan elde ettiler ve hedef kitleyi neyin ilgilendirdiğini tam olarak biliyorlardı. Farkındalık kazanmak için içeriği her zaman ücretli medya ile genişletebilirsiniz. Diğer bir avantaj, etkileyicilerin içerik üretmek için geleneksel bir ajans kullanmaktan genellikle çok daha ucuz olmasıdır. En önemli nokta ise kullanılan influencer ile hedef kitle arasında bir bağ olmasıdır.

İlginizi çekebilir: Instagram Hesabı Büyütme Taktikleri


Doğru Platform Seçimi

Doğru Platform Seçimi
Doğru Platform Seçimi

İster büyük bir işletme, ister küçük bir işletme olun, etkileyici bir pazarlama platformu, pozitif bir yatırım getirisi elde etmenizi ve değerli zamanınızı ve kaynaklarınızı en verimli şekilde kullanmanızı sağlamaya yardımcı olabilir. Bu aşamada kullanım kolaylığı, Influencer alaka düzeyi, yatırım getirisi, maliyet ve kampanya sonuçları gibi metrikler de oldukça önemlidir. Bir influencer kampanyası, yalnızca seçtiğiniz influencer kadar etkilidir. İyi bir platform, markanıza sağlam bir şekilde uyacak influencer'larla eşleşmenizi sağlayacaktır. Etkileyici seçim süreciniz gelişigüzel olmamalıdır. Yatırım getirisi ölçeklerini sizin lehinize çevirecek bir influencer platformu seçin, böylece potansiyel kazançları belirlemeden önce kampanyanın başlamasını beklemenize gerek kalmaz. En iyi influencer platformları, siz daha onlara ulaşmadan önce hangi etkileyicinin yatırım getirinizi artırma potansiyeline sahip olduğunu anlamanıza ve kampanyalar devam ederken yatırım getirinizi takip etmenize yardımcı olacak gerçek zamanlı ölçümler sağlayacaktır.

Influencer Pazarlamada En Önemli Noktalardan Biri: Zamanlama

Zamanlama
Zamanlama

Influencer pazarlama teknikleri içinde en önemli noktalardan biri de zamanlamadır. Mevsimsel geçişler veya günlük saat planlamaları dahi bu metriğe dahil edilebilir. Örneğin markanız mont üretimi yapan bir firma ise kasım ayında tüm planlamaların bitirilmiş ve pazarlamanın başlamış olması gerekir. Bunun gibi gündemler, popüler konular ve benzeri zaman geçişleri influencer pazarlama yöntemlerinde mutlak dikkat edilmesi gereken metriklerlerdir.

İlginizi çekebilir: Instagram Influencerı Olmak İsteyenlerin Yapması Gerekenler

Yeni nesil influencer pazarlama teknikleri arıyorsanız, her şeyi tek bir platformdan yönetebileceğiniz Adverport'u keşfedin.

Başlamaya Hazır Mısın?

Adverport ile dilediğin kampanyalara katıl! Sosyal medya hesaplarında affiliate linklerini paylaş, takipçilerin sana kazandırsın.